Idag är det en vecka sedan vi kom hem från Playitas, Apollokoncernens träningsanläggning på Kanarieön Fuerteventura. Jag gillar det här att reflektera lite även en liten tid efter att man kommit hem. Det är liksom då man får lite mer perspektiv på vad man gjort, hur man hade det, vilka skillnader som finns osv.

Jag tycker fortfarande att Playitas är lite som ett Skara Sommarland för träningsintresserade vuxna, som jag skrivit om i ett tidigare blogginlägg. Sen tycker jag det är viktigt att poängtera det som jag hade hört lite om innan vi åkte, men som blev ännu tydligare på plats och det jag tänker på är att även om många elitidrottare åker på träningsläger till Playitas så är de allra flesta helt vanliga träningsintresserade individer. En del tränar varje dag och en del tränar kanske ett par gånger i veckan, även på Playitas. Det fanns också en område bland lägenheterna som var väldigt barnanpassat så det går inte att skylla på att man inte kan åka till Playitas för att man har barn, det finns till och med barnpassning på området.

På Playitas kan man testa en mängd olika sporter och idrotter, de flesta kostar inget och de som kostar något så är det troligtvis alltid mycket billigare än hemma. Nästan allt finns också inom området vilket gör att tillgängligheten är väldigt bra här jämfört med hemma. Jag provade lite nytt och kunde provat mer, men så är det väl alltid. Jag som löpare sprang lite grann och då ofta själv, men det fanns också gemensamma träningspass för löpare under veckan.

När vi var där var det ingen specifikt tema på veckan, som det ibland kan vara på både Playitas och andra träningsdestinationer. Här är kalendern för temainriktade träningsveckor på Playitas. Fuerteventura är populärt bland cyklister och triathleter så de träningsveckor som har fokus på dessa grenar blir naturligtvis populära. Men det finns också temaveckor för löpning, t ex har Running Sweden en vecka där i december och naturligtvis är det då fokus på löpning. För min del passar det bra med en temavecka med inriktning löpning, men samtidigt tror jag att chansen att prova mer av det andra utbudet som finns är större när det inte är någon specifik temavecka, men här är vi säkert olika som individer.

Att det finns olika sätt att bo på Playitas har jag nämnt i ett tidigare blogginlägg. Jag tänkte också nämna något om klimatet. Vi hade bra väder tycker jag, men det var inte omöjligt att vi hade en del moln på förmiddagen eller eftermiddagen. Det kändes ju lite tråkigt men det var också fullt tillräckligt varmt som det var och ja, vi blev solbrända. På detta sätt verkar det som om Fuerteventura är ganska stabilt i sitt klämta. Och nu åkte vi i början av september, men kanske att det ur klimatsynpunkt varit smartare att åka lite längre in på hösten eller under vintern, när det ändå är så dåligt väder hemma, så att det känns som en större skillnad rent klimatmässigt.

Till sist ska jag nämna något som kan kännas lite flummigt men några gånger under veckan som kom denna känsla krypande. Det jag tänker på är det engagemang och vilja som ligger i luften på Playitas. Jag kommer ihåg hur jag ibland gick på området, naturligtvis i träningskläder och jag insåg då att de flesta andra också hade träningskläder. På något sätt började man känna sig väldigt bekväm på området, man kände sig hemma i denna varma, soliga träningsmiljö med vajande palmer, en lavastrand och utsikt över ett hav.

2013-09-08 18.42.18

2013-09-08 18.44.40

2013-09-08 18.48.12

2013-09-03 20.25.44

Share Button