Ni är säkert många som inte varit på träningsanläggningen Playtias Resort och kanske funderar lite på hur det verkligen är. Såhär efter 2 dygn så inser jag att det är alldeles för tidigt att kunna berätta hur jag verkligen tycker att det är. Det tar nog några dagar till och min uppfattning efter denna vecka får jag sammanfatta i ett blogginlägg när jag kommit hem. På flyget hem brukar vara en bra tid för att reflektera lite så det siktar jag på. Men jag ska börja med några tankar redan nu i detta blogginlägg.

Har ni varit på Skara Sommarland? En del tycker kanske det är en knäpp jämförelse, men jag tycker att den funkar bra. Playitas känns lite som ett sommarland för vuxna som gärna tränar, mer eller mindre och som gillar alla möjliga sporter. En jämförelse jag ser är att här handlar det om aktiviteter där de flesta är gratis, det är bara att ta för sig och en del aktiviteter kostar en mindre summa och man kanske ska ställa sig i kö/boka plats. På Playitas har vi till och med ett band runt handleden och med nyckelkortet till dörren kan man köpa saker på området och lägga kostnaden på rummet, till och med i områdets egna supermarket, inte illa!

Jag hade ingen jättekoll på Playitas innan vi bestämde oss för att boka, vilket var ganska längesedan. Jag kan tänka mig att jag då trodde att det var mycket konditionsidrottare här och många, inkluderat mig själv, kanske tror att det bara är för de riktigt inbitna utövarna. Nu skulle jag nog kunna påstå att jag hade fel. Eller okej, kanske inte fel, för här finns säkert mycket konditionsidrottare, speciellt vissa veckor, och vissa är säkert inbitna utövare också, men långt ifrån alla. Enkelheten och tillgängligheten är lite som Skara Sommarland, som t ex när det gäller olika lagsporter som fotboll, basket, innebandy och volleyboll, det är bara att dyka upp och vara med, svårare än så är det inte.  Det är kanske inget man skulle ta sig för att fråga hemma om man inte själv drar ihop ett gäng, att bara ”slinka in” och vara med. Här är det så det går till och det funkar. Jag hade heller ingen koll på att här fanns vattenaktiviteter, men jodå. När jag sprang mina intervaller på strandpromenaden idag sprang jag förbi ett litet område som nästan ser ut som det kan göra i Thailand, de som jobbar vid uthyrningen sitter och pysslar med utrustning eller annat och du kan åka katamaran, dyka eller testa SUP (Stand Up Paddling). Just SUP har vi sett ganska mycket hemma i Halmstad, men vi har aldrig provat. Nu vet jag inte om jag kommer göra det här heller, men det är helt klart mycket större chans att det blir av när det är så tillgängligt, än hemma i vardagen.

Playitas resort 9 snabbafotter

Playitas 327 volleyball

Share Button