Jag skrev för någon vecka sedan ett blogginlägg med lite tips om hur man kan starta sin träning så här i början av året, när det kanske i vissa delar av landet är snö och kallt, när det finns en målsättning om att springa ett marathon eller halvmarathon senare i år. Och jag märker att liknande frågeställningar om målsättningar och realistiska planer dyker upp mer och mer. Både när jag pratar med företag och privatpersoner så är det många som pratar i termer av målsättningar under året. Något företag vill ha en gemensam utmaning de kan göra tillsammans och något företag vill springa ett lopp utomlands. Och när det gäller privatpersoner så vill de bolla sina egna idéer om relevanta målsättningar och roliga lopp under året och en del ser framför sig någon större utmaning till hösten som inte sällan är ett lopp utomlands. Sen finns även de som har en målsättning/idé som sträcker sig in på 2017 och det tycker jag är lite häftigt. Man ser att man är redo att påbörja en resa även om målet kanske ligger mer än ett år in i framtiden. Men när man ser de som haft denna typ av långsiktiga målsättningar och lyckas uppfylla dem så är de väldigt nöjda och stolta och tycker absolut att det har varit värt resan.

Oavsett vilket nuläge man står i idag kan det vara en inspiration och motivation att börja fundera på sina realistiska målsättningar och fundera på hur man realistiskt kan ta sig dit. En del klarar detta bra på egen hand medan en del vill passa på att ta hjälp med träningsplanering och kanske motivation för att det är viktigt att bästa möjliga förutsättningar för att nå målet ska finnas. Jag vet en del löpare som redan gör detta för andra, kanske i någon annan gren än löpning, men som inser och tycker att det är lättare om det finns någon som kan vara ett bollplank, som kan sätta sig in i sin situation och hjälpa en framåt.

Att nå ett stort mål handlar inte om att ta ett stort steg –
det handlar om att ta många små steg i rätt riktning mot det slutgiltiga målet.

Chicago marathon IMG_6767

Efter målgång i Chicago Marathon i höstas, ett bra lopp och en bra resa till en kul stad!

Share Button