Igår hade adidas bjudit in till Energy Takeover STHLM i som en del i att uppmärksamma deras nya modell med boost-material, adidas ultra boost. Jag fick ett par i samband med att jag skulle vara med och springa igår och hade hunnit springa i dem lite innan gårdagens upplevelselöpning. Jag tog med mig Gylle eftersom jag fick möjlighet att ta med en extra löpare. Gylle, ni vet killen som sprang Tokyo Marathon och som Santander uppmärksammade i TV reklam. Se hela filmen här.

Loppet igår, som inte var något tävling, utan snarare skulle ses som en upplevelselöpning hade 3 olika startplatser och man fick välja vilken man ville och det gjorde man redan vid nummerlappsutdelningen för ett par veckor sedan. Vi fick en karta med 4 utmärkta platser i Stockholms innerstad som vi skulle ta oss till, men i vilken ordning vi ville, en liten stadsorientering helt enkelt. Löpare från alla startplatser startade samtidigt och vi såg ju en massa löpare komma från alla möjliga håll in till kontrollerna. Målet var på Torsgatan som för många av oss marathonlöpare är en jobbig del av marabanan på andra varvet, men nu gick det ju bra, nu var det målgång där och rätt in till en trevlig after run.

Allt som allt en kul grej även om det kändes lite konstigt att man hela tiden inte riktigt visste vad som skulle hända. Det är ju lite annorlunda jämfört med vanliga lopp där man vet hur långt där är och alla springer samma sträckning. Vi var vid vår start i Vasaparken i god tid, lite för god tid, för det var ingen värme ute. Men sen när man väl fick springa iväg fick man ju upp värmen och under tiden vi sprang så försvann både kilometrar och tid ganska snabbt och helst plötsligt stod vi på after run med varsin välförtjänad öl i handen. Som sagt, en kul grej som också bevisar att man kan hitta på ganska mycket om man är lite påhittig av sig. Så tack för det adidas!

IMG_1519 1

Innan start i Vasaparken!

IMG_1530 1

Vid en kontroll ute på stan!

Jag o Gylle

Mingelbild på ”stjärnorna”!

Share Button