I samband med att jag ska vara med i adidas Energy Takeover STHLM på lördag kväll har jag också fått ett par adidas ultra boost att testa och springa loppet i. Nu har jag både gått i skorna inomhus och sprungit en del med dem utomhus så det är dags att berätta lite vad jag tycker om dem.

Som vanligt passar adidasskor mina fötter bra så när det gäller allt det här snacket om att man ska springa in ett par skor si och så många mil så tycker jag att det där är högst individuellt och beroende hur bra skon passar från början. Till skillnad från senaste tidens färgglada skor så är detta en svart, men ändå stilren sko som inte direkt hamnar i facket ”löparsko” när man ser på den och det tycker jag är positivt. Hälkappan kan se lite hög ut med en extra liten ”grej” upptill, men det är inget som klämmer mot hälen och jag tror snarare att det är till för att hålla i den när man tar på sig skorna. För skorna har en mockasinläst som jag kallar det och det innebär ju också att skon smiter åt kring foten på ett skönt sätt. Kanske att den kan komma att kännas varm om det är riktigt varmt väder ute. Men just att den känns skön även på ovansidan av foten tycker jag är bra.

Det är 100% boostmaterial i sulan och även om vikten för US 9 i herrstorlek väger 324 gram så tycker jag inte att den känns speciellt tung att springa i. Motsvarande på damsidan är 268 gram. Det är en sko för neutrala steg, dvs inte för mycket pronering eller supinering. Med 10 mm drop så tycker jag skon på ett naturligt sätt får mig att vilja korta ner steget och få ner foten i marken. Häftigt när skon liksom hjälper till åt det hållet, men det ställer också lite mer krav på löparen som måste klara av den kanske något annorlunda belastningen än vad man kanske är van vid.

Allt som allt en bra och skön distanssko som passar mina fötter och som, tillsammans med adidas adizero boston boost, kommer ersätta passen där jag tidigare sprungit med adidas energy boost. Även Flying Blue Running har gjort en recension av adidas ultra boost.

 IMG_1507 1

Skärmavbild 2015-04-05 kl. 17.22.41

Share Button