På en löpklass på SATS för någon vecka sedan var det någon som undrade vad jag tyckte om Tom Toms klocka som jag då hade på mig. Det var den som också heter Cardio och i löputförande för Runner Cardio och det är alltså den modellen som man inte behöver något pulsband till utan under klockan så är där någon sensor som lyser in genom huden och på så sätt ska plocka upp den information den behöver.

Jag skrev ett kort första blogginlägg om Tom Tom Runner Cardio i början av sommaren precis när den var lanserad. Nu har det ju gått ett tag och jag har hunnit testa den i ett antal pass, inte minst för att jag har den i alla pass jag kör med SATS. Och vad tycker jag då om GPS-klockan?

Jag börjar med att berätta hur skönt själva armbandet faktiskt är på klockan, stor skillnad mot tidigare Tom Tom modeller jag testat, så där är en fördel med denna modell som man också slipper pulsbandet runt bröstet och att slippa det tycker jag är väldigt skönt. Dels är det skönt att slippa ha det på sig och dels är det så lätt att glömma. Jag tycker klockan oftast hittar satelliterna ganska snabbt och det är ju positivt. Jag upplever dock att farten den visar svajar väldigt ibland och att jag inte riktigt vet vad som är sant. Om jag kör pass med andra så vill jag gärna ha stabila siffror som jag kan lita på. Sen vet jag att en del av detta säkert skulle hjälpas av om jag uppdaterar klockan ofta, men det lät som det kanske skulle behöva göras var tredje dag eller liknande och det är bara att erkänna att så ofta kommer jag aldrig att uppdatera den och tycker inte det ska behövas heller. Men en bra funktion jag använt en del och tycker funkar ganska bra är att jag ställer in hur ofta klockan ska signalera och då tala om vilken fart jag har precis just i det tillfället.

Sen tror jag det är lite som med mobiltelefoner. Har man en modell man gillar så är det lite svårare att ta till sig det nya om man byter märke. Det är liksom lättare att känna igen sig. Eller så är man sådan som person att man vill ha något annorlunda och kastar sig över all nya möjligheter som den gamla prylen inte hade.

RUNNERCARDIO_HeroProductImage_WhiteRed

Tom Tom Runner Cardio

Share Button