Kommer ni ihåg att jag skrev om Yellostonedieten för ett par veckor sedan. Dieten med de fantastiska Grizzlybären med mycket kostfiber och så vidare och så vidare. Nu har det framkommit att dieten faktiskt var falsk. Och kanske var det många som anade det, för det verkade ju kanske lite för konstigt. Och jag håller med, men samtidigt, det dyker upp så många konstiga dieter som man inte tror att folk ska nappa på för de verkar konstiga, men hux flux så hör man både den ena och den andra som har testat eller ska testa. Och då undrar jag ofta, vad är det som gör att man tror på olika dieter? Eller varför tror man på en konstig diet men inte på en annan konstig diet? Jag tror att man ofta gör det konstigare än vad det behöver vara och kan det vara så att ju konstigare det verkar, ju bättre quickfix är det? Är det det vi tror? Nä, jag tror inte på genvägar. Genvägar där vi ena dagen tittar på vissa siffror i innehållsdeklarationerna på varorna i butiken enligt en viss diet, för att veckan efter är inne på nästa diet och jagar andra siffror i innehållsdeklarationerna. Nja, det där tror inte jag på, men vi är alla olika.

Det är företaget Quaker som tog fram dieten på skoj i samband med lanseringen av deras ny produkt Havrecrunch. De ville helt enkelt visa hur långt det har gått, hur lätt vi går på vilken diet som helst som verkar mirakulöst bra. Men vi ska inte tro på alla möjliga dieter, även om varje diet kanske passar för någon enstaka individ som kan hävda att dieten ”funkar”. Men annars är det enkelt, nyttigt och gott som kommer hålla i längden. Jag kan komma ihåg hur jag själv tidigare, för ett gäng år sedan, tänkte att nya nyttiga saker säkert inte är goda. Och jag vill fortfarande tro att jag ibland hade rätt. Oavsett vilket så är det ju inte så längre, nu finns det ju massa nyttiga alternativ som dessutom är goda.

HC3

Så nästa gång ni hör talas om en ny diet, hur bra eller konstigt det än låter, fundera en extra gång på om det verkar rimligt. Risken är väldigt stor att det som ligger bakom dieten är någon som hittat på en bra motivering och vill tjäna en massa pengar, på din bekostnad. Nja, tänk till själv innan du gör några dåliga val. Titta på filmen och tänk dig in i en liknande situation framöver när något budskap vill att du ska testa en ny fantastisk diet.

Share Button