Det kan hända mycket på ett dygn. Ibland kanske man förflyttar sig från en del av världen till en annan på ett dygn och ibland kan mycket annat hända på ett dygn. För min del har det också hänt mycket det senaste dygnet, ur träningssynpunkt. När jag igår försökte fira löpningens dag så var det en kämparinsats att komma runt 6-7 kilometer på halkig snö och snorig näsa. Jag blev till och med trött i benen. Ni kan läsa mer om det i ett blogginlägg från igår.

Idag var det söndag igen och lite av sista chansen att få till ett lite bättre, något längre, träningspass som skulle kunna likna ett ”helgens långpass”. Men efter gårdagens pass var jag inte så hoppfull. Men efter en sen frukost på stan försökte jag samla mig, bestämma mig för dagens runda som jag ville skulle innehålla barmark och springande med havsutsikt och varför inte med lite sol. Jag spanade in en runda och mätte upp den till 18,5 km och även om det kanske inte riktigt har den längd jag behöver så skulle jag vara nöjd med det efter gårdagen. Jag har också lättare för att springa långt i grupp men idag var jag ensam.

Och kan ni tänka er, idag slog allt positivt in. Det kändes som jag satte upp ett smile a la Charlotte Kalla och knöt handen i luften när jag efter 18,5 km kom fram till dagens mål i Tylösand. Jag hade fått springa på cykelvägar med barmark, heja på några andra löpare, sett hur min nya Garmin 620 visade kilometertider som jag var väldigt nöjd med. Okej, jag var fortfarande lite slemmig i näsa och mun som ”tvingade” mig till några kortare stopp. Jag sprang också fortare än tänkt som också bidrog till att jag gärna tog de kortare stoppen. Men det var aldrig några problem att efter ett kort stopp dra iväg igen och hittade snabbt tillbaka till en bra eller väldigt bra fart.

Så nu är jag glad och nöjd att träningen är bra igen. Nu ser jag fram emot en morgondag med ganska mycket vila för min del, jag ska ”bara” hålla ett pass i löpteknik för en mindre grupp, men då går jag som vanligt all in.

IMG_1903 halmstad tylösand snabbafotter

Springa på stranden, ja tack!

IMG_1880 halmstad tylösand snabbafotter

Visst är solen underbar!

Share Button