Så äntligen kom passet när jag kände att det var dags att testa mina nya Takumi Sen för första gången. Min Takumi Ren testade jag tidigare i det här passet, men det är alltså inte samma sko, även om de heter nästan likadant. Takumi Sen är den lättare varianten av de två, även om båda i sig är väldigt lätta.

Eftersom det var första passet i Takumi Sen kan jag inte göra någon rättvis bedömning än utan det vill jag springa i dem något pass till innan jag gör en ordentligare jämförelse mellan olika modeller. Men precis som Takumi Ren så sitter Takumi Sen ganska bra på foten och det känns mer som en adios-liknande sko än en hagio-liknande sko och det tycker jag är bra, för jag tycker adios sitter klockrent på mina fötter. Kanske att båda Takumimodellerna är lite bredare i framfoten men jag kan också tänka mig att den känslan kommer försvinna när jag sprungit in skorna.

När man först sätter på sig skorna så känns det lite som, ”jaha, de var ju lätta och ganska sköna, men ska det inte vara mer än så här?”. Och i det läget kanske det känns omotiverat med Takumi Sen jämfört med adios, men när man börjar springa med dem märker man ändå en skillnad och det gjorde jag även i Takumi Ren. Det känns som det är lite lättare att komma längre fram på framfoten även om det inte alls är obehagligt mycket. Sulan är också ganska annorlunda och den känns lite mer race än adios, hoppas det håller i längden också. Än så länge är jag nöjd med mina Takumimodeller, men som sagt, jag ska testa dem lite mer innan jag skriver ännu mer och jämför ännu mer mellan olika modeller jag sprungit i.

Dagens pass var några progressiva intervaller. Jag sprang 2*5 min + 2*4 min + 2*3 min och detta från 4:10 min/km ner till 3:30 min/km, hela tiden med 30 sekunders vila mellan varje intervall. Det gick bra, men när jag testade att gå ner på 3:25 i slutet på sista intervallen så kände jag att jag var inne i en fart som var ny för mig, en fart jag inte är van vid och en fart som jag direkt kände mig lite mer flåsig i. Helt uppenbart att jag alltså måste börja köra lite kortare intervaller i lite bättre fart. Samtidigt tror jag på både längre intervaller och progressiva pass rent generellt.

Mina nya fina superdojjor, adidas adizero Takumi Sen!

Share Button