Helgen har tillbringats i Åre, närmare bestämt på det bästa hotellet i Åre om jag får bestämma, Copperhill Mountain Lodge. Vi har varit här några gånger och är generellt sett alltid väldigt nöjda; snygga rum, bra spa, god mat och bra service. Samtidigt gör detta att våra förväntningar är skyhöga varje gång vi ska dit. Denna gången kunde servicen på middagen igår kväll varit bättre.

Men med hotellets häftigt höga läge och närheten till naturen är det kanon om man vill passa på att komma rätt ut på berget. Sedan tidigare har de en lift som går enda fram till hotellet och nu var också vandringsleden klar. Åre är på väg att lyckas med att bli ”Åre – året runt” och inte bara en vinterdestination. Jag passade på att testa ett par nya terrängskor, Adidas Adizero XT, i fredags på en runda runt Fröå gruva på dryga milen. Det märks att skorna är ett par terrängskor för jag la märke till en ”platta” som jag tycker brukar kännas i terrängskor och dubbarna undertill är jag nöjd med. Det jag tycker kunde finnas med på ett par terrängskor är någon form av vattenavstötande material, vilket hade varit välkommet i fjällen. Igår fortsatte fjällträningen med ett blött gyttjepass på närmare 2,5 mil när jag var med i första upplagan av Skutan Runt. Det berättade jag om här.

Finrestaurangen Niesti på Copperhill.

En del av det stora lobbyområdet.

Jag trivs bra på Copperhill.

Utsikten är mer än bra!

Det finns väldigt bra utmärkta vandringsleder.

Share Button