Ikväll kom jag hem från skidresan i Italien. Även om det har varit fokus på skidåkningen har det också ägnats en hel del tankar åt kommande löpträningar och hur jag ska lägga upp en träningsplanering. Jag har aldrig varit speciellt bra på att planera min träning utan jag brukar träna det som råkar falla mig i smaken. Så när jag nu träningsplanerar kan jag inte direkt utgå från något tidigare upplägg utan det känns som jag börjar från scratch, vilket egentligen inte stämmer, för jag har ju sprungit ett tag.

Jag kan också tänka mig att jag inte skulle följa min planering till punkt och pricka, men vem gör det? Och hur vet jag att planen är tillräcklig i form av mängd, tempo och kvalitet för att ge mig de resultat jag strävar efter? Samtidigt tänker jag att det kanske inte är så märkvärdigt egentligen, det har ju gått okej tidigare, utan planering.

Nu i slutet av vecka 1 tänkte jag i alla fall att rivstarta lite. Under fredag, lördag och söndag tänkte jag mig en morgonjogg på ca 5 km, två distanspass på runt 10 km och ett längre pass på ca 15 km. Morgonjogg och långpass får gå lugnt, i typ 5.00-fart medan de andra distanspassen får gå lite fortare, kanske i runt 4.30-4.45.

Under helgen ska jag försöka sammanfatta träningstankarna för de närmaste veckorna.

Träningsplanerar och tänker på kommande personliga rekord!

Share Button