snabba fötter och en armbrytare

Idag var en annorlunda dag på gymmet. Jag gick inte direkt till löpbandet utan att ens titta åt några andra träningsredskap, som jag ofta gör. Nej idag hade jag en armbrytare med mig och det skulle styrketränas.

Jag har en polare som tävlar i armbrytning och vi har länge sagt att han skulle komma hit och hjälpa mig med lite enkla styrketräningsövningar som jag borde kunna komma igång med. Och idag fick vi, äntligen, till denna träningsträff. Sakta och metodiskt gick vi igenom övning för övning och det märktes tydligt att polarn hade koll på läget. Det händer ju ganska ofta att man ser folk på gymmet som kör med lite för tunga vikter till följd av att de får kränga runt med hela kroppen för att lyckas med övningen. Eller lyckas och lyckas, för det gör de ju egentligen inte. De lyckas nog inte träna den muskel som det var tänkt om de använder hela kroppen för att få upp vikten. Att göra rätt och gärna sakta är (tydligen) A och O för att det ska träna den eller de muskler som övningen är tänkt för.

Efteråt skrev vi ner vilka övningar jag ska fokusera på framöver. Och även om jag har varit lite på gång med att börja komplettera min löpning med lite styrka tidigare, så tror jag nog mer på det denna gången än jag gjort tidigare. Och det är ju fortfarande ganska långt kvar till beach 2011. :-)

Till slut vill jag tacka mitt gym, Form Friskvård, som lät min polare träna gratis på gymmet med mig idag.

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

3 kommentarer

  1. Sedan 5 veckor tillbaka har jag börjat träna 1 pass i veckan på gymmet. I onsdags la jag till en bicepsövning och jag har riktigt härlig träningsvärk idag :)

    Har tränat armhävningar, situps och dips sedan ett par månader tillbaka. Hoppas nu att gymträningen ska göra att min löpning tar ytterligare ett steg.

    Styrkan kanske behövs inför maran i maj?

  2. Om eller hur mycket styrka som behövs inför en mara kan man undra, det gör jag själv ibland. Jag funderar på det i ett nytt blogginlägg. :-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *