Nytt från New York, Haile Gebrselassie lägger av!

En späckad söndag med egen träning och NYCM på TV´n så hur jag då börja detta blogginlägg? Jo, jag börjar nog med den rykande färska nyheten att världsrekordhållaren på marathon, Haile Gebrselassie har meddelat att han ”retire”. Nyheten fick jag precis direkt från Szacke. Mer om detta kommer väl säkert i alla möjliga media inom kort, men kom ihåg var ni läste det först! ;-) (Så jag hoppas Szacke har rätt info!)

Szacke, alltså Anders Szalkai, sprang som ni kanske vet New York City Marathon idag och kom 36 på 2.28.32. Ett bra lopp som han är nöjd med. Mer om hans lopp kommer säkert komma upp på hans blogg.

Det var fint väder och soligt i New York, men bara några få plusgrader när staren gick start efter klockan 9 i morse, amerikansk tid. Så även om det kanske blev runt 10 grader senare fram i loppet var det nog kyligt för många, inte minst för de som tar det lite lugnare bak i leden.

Självklart blev jag sugen på att själv springa i New York, det är ju inte bara ett häftigt marathon, det är ju en häftig stad också. Kanske det blir nästa år, kanske jag får vänta längre än så, det får vi se.

Loppet vanns av Kiplagat på damsidan och av Gebremariam på herrsidan. Jag kan inte påstå att loppen bjöd på några större utbrytningsförsök a la cykel utan det var snarare så att det föll bort en efter en. Sändningen Eurosport lyckades förmedla tycker jag själv var urusel. Den sömniga kommentatorn hade inte mycket vettigt att säga och det han sa upprepade han idiotmånga gånger, inklusive påannonseringarna av kommande reklampauser. Det enda Eurosport gjorde bra var att inte ha några reklampauser när det började närma sig målgång, så det var faktiskt bra.

Den egna träningen idag skulle blivit ett långpass, men min vana trogen så har jag svårt att hålla igen till lagom långpassfart när jag springer själv. Nu vet jag i och för sig inte vilken fart eller puls jag hade, men det var nog för höga värden för ett långpass i alla fall. Så det blev kanske en dryg mil under solen som sken från en blå himmel. Det kändes lätt i benen och känslan tillsammans med vädret gjorde att det lika gärna kunde varit en dag i slutet av mars. Då hade jag sett fram emot kommande tävlingar. Nu ser jag faktiskt istället fram emot att få till en bra vinterträning som gör att mina pers kan putsas lite (eller mycket) 2011.

Anders Szalkai i blått höll sig framme innan start!

Världsrekordhållare Haile Gebrselassie var också på startlinjen

Klart för start i New York City Marathon 2010

Även jag var ute och sprang idag

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

2 kommentarer

  1. Håller med om kritiken mot Eurosport, men en sak till var bra tycker jag. De lyckades bra med att ge utrymme både för herr- och damklassen genom att ofta klippa mellan. Också tilltalande att lägga damelitstarten lite före herrarna så att de två målgångarna hamnar tidsmässigt rätt nära varandra. På det sättet blev det bra TV.

    Man måste kanske också vara tacksam för att de faktiskt sände loppet. Finns egentligen ingen anledning att det sänds så lite löpning på TV. Bra kommentatorer och experter skulle kunna göra sporten intressant för en bredare publik.

  2. Roger: Det är sant, de följde både dam och herr ungefär lika mycket. Och visst, med tanke på hur lite löpning som sänds får man kanske vara nöjd med det lilla. Cykel får mycket mer tid på Eurosport men så har de bra mycket bättre kommentatorer också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *