Den senaste tiden har jag medvetet tagit det lite lugnare med träningen och mest kört korta lugna distanser. Jag har också (faktiskt) testat några för mig nya pass på gymmet som (om jag fortsätter) kan göra mig lite mer allmänstark och rörligare. Jag har också ägnat en del tid åt att fundera över kommande tidens träning.

Jag inser att säsongens sista lopp blev Berlin Marathon och det är skönt att ha ett bra resultat med sig i ryggen in i vinterträningen. Nu i helgen, närmare bestämt på söndag klockan 15.00 svensk tid, går New York City Marathon och det får bli startskottet för min vinterträning. Garderoben är fylld med nya träningskläder och nya skor är på väg in. Jag gillar löparskor och löparkläder så nu ser jag fram emot att låta det vara med mig in i min satsning på nästa säsong.

Exakt hur vinterträningen ska se ut funderar jag som sagt en del över. På nåt sätt tror jag att jag själv skulle kunna träna lite efter eget påhitt allteftersom, men samtidigt vet jag ju då inte om det blir så bra som möjligt. Och nu vill jag för en gång skull verkligen få en bra vinterträning och då ska jag nog försöka styra upp träningen lite. Jag gillar inte att ha ett uppstyrt program att följa på daglig basis, men lite idéer per vecka kanske vore nåt. Det finns ju lite olika träningsprogram och förslag på internet som man kan kika på för att få lite tips och man kanske också kan få lite hjälp om man tränar med en grupp eller förening. Men samtidigt kanske det är lite kul att ha lite egna idéer också.

Hur tänker ni när ni planerar er vinterträning?

Kör ni på rakt av utifrån vad ni känner för varje vecka?

Sätter ni ihop ett eget lagom strukturerat program och försöker följa det?

Tittar ni mycket på de program som finns tillgängliga på internet?

Använder ni er av föreningar eller andra ledarledda träningar?

Eller går ni tillväga på något annat sätt för att få bästa möjliga vinterträning för just er?

Snabba Fötter funderar över kommande vinterträning!

Share Button