Tre tunga ord i rubriken, jag vet. De senaste löppassen har tankarna snurrat runt lite i skallen och det är bra det. För nu är det november, vi har flyttat tillbaka klockan för att de ska bli ännu mörkare ute och det gäller att hitta lite fokusområden i träningen den lite tyngre tid som ligger framför mig. Nu kanske jag är ensam om detta, men min vinterträning brukar inte vara den bästa, men av de år jag har sprungit är nog detta den höst som jag är mest motiverad inför vinterträningen så det gäller att ta vara på det.

Men jag ska återgå till rubriken. Kvantitet är kanske bra, men nja. Om 10 mil är en bra veckomängd kan jag ju egentligen göra det på en dag och sen vila resten av veckan, men det tror jag inte hjälper mig. Så jaga kilometrar är inte det viktiga för mig, även om andra kanske gör det. Och kvalitetspass har jag egentligen börjat gilla, men även om jag kanske kommer köra lite intervaller även framöver tror jag inte det blir nåt fokus på just kvalitet närmsta tiden. Kontinuitet däremot, där har vi det. Hur många gånger har vi inte hört att kontinuiteten är viktig för resultaten? Att det gäller att träna kontinuerligt under lång tid och helst utan avbrott för skador och sjukdomar. Och för mig som har haft problem med att få till träningen under vintern gör det ännu mer solklart att det är kontinuiteten som är viktigast.

Vad är viktigast i din träning närmsta tiden?

Share Button