nya mål i höstmörkret

Efter Berlin Marathon och nu efter en vecka i Portugal börjar den farliga tomheten komma smygande. Att det börjar bli mörkare och kallare gör ju inte saken bättre. Även om det kan finnas något mer lopp inom sikte i närtid så kommer snart den förrädiska tiden under vintern där man måste klara av att träna bra under en lång period utan att ha några lopp i sikte i närtid. Det är något som jag av erfarenhet brukar ha svårt för, men nu MÅSTE jag lyckas.

Hur gör ni för att lyckas bra med träningen under lite tyngre perioder? Hittar ni på egna små delmål i träningen som kanske egentligen inte är löpresultat, utan som kan vara inriktade på styrketräning, spinning eller annat?

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

11 kommentarer

 1. Ett sätt att motivera sig utan hägrande lopp är att lägga in ett testpass kanske varannan vecka som man kör med pulsklocka och får mätvärden att följa och sätta upp nya mål utifrån. Får man relativt frekvent kvitton på att träningen ger resultat är det lättare att också motivera sig vidare, tycker jag.

  Om jag förstått rätt gillar du att springa på löpband så det är väl ett utmärkt ställe att lägga in testpass som kan springas under jämförbara förhållanden?

 2. Håller med Roger, min coach brukar tala sig varm för testlopp, t ex kolla om man förbättrat sig på 5 km på löpband :-)

 3. Kör ocksa pa testlopp. Funderar pa Marrakesh eller Luxor i slutet av januari, sa kan man se pyramiderna och värma sig lite med. Samt ett till weekend lopp i slutet av feb.

 4. Det är nu under vinterperioden man har bra chans att bygga upp kroppen med styrketräning inför en lång och hård säsong av löpning nästa år.
  Själv kommer jag varva styrketräning med löpning och klättring hela vintern och hoppas det kan hjälpa mig att krossa alla PB’n nästa år.

 5. Tack alla!!! Ni är grymma!

  Testlopp får det bli, på något sätt. Kanske att det ändå får bli utomhus, även om det kanske blir ”orättvisa” förhållanden. Jag tycker det är svårt att köra ett testlopp på löpband. Men löpband kan jag använda för att se att jag blir snabbare och bättre på intervaller.

  Jag har också tänkt ge styrketräningen en ny chans, både för att bli starkare men också andra pass för att bli smidigare (eller mindre stel). Jag tror också långa lugna långpass skulle lägga en bra grund för nästa år.

  Idéer kommer och går, men jag måste genomföra dem också!

 6. Ju tyngre det är, dessto mindre påverkan gör fler tunga element. Hör på den, till synes, rappakaljan! Men den har faktiskt en liten praktisk applikation som jag brukar använda: om det är tungt och mörkt och kallt och jobbigt tycker jag det är lättare att lägga in ett (jobbigt) morgonpass. Morgonspinning blir det för mig (och löpning på kvällar), och jag ska försöka göra det under hela jobbiga vintern.

  Tack för Portugalsenast föresten, trevligt att träffas! :)

 7. Det där med genomförandet är sant, det är kanske den största utmaningen av alla – att förverkliga alla kluriga teorier och idéer…

 8. Du får hänga med på AIDS-loppet nästa helg i Göteborg, dock ”bara” en mil, men det är för en god sak. Annars har du Finalloppet i november 18km i Skatås.

 9. Jag har också ganska svårt att hålla motivationen på topp genom vintern. Men som någon skrev så har jag tänkt lägga in lite tempopass och pass på att bjuda in andra löpare att göra mig sällskap. TurningTorso-Tempo is coming up!
  Sen kan man dricka glögg och socialisera sig efter att kutat en riktigt bra femma:)

 10. @ Daniel och Snabba: Finalloppet är toppen. Sprang det för ca 4 år sedan så satsa på det. Bra organiserat och Skatås är ju skatsås. Tyvärr krockar det med the convention i år…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *