Jag kom hem i söndags kväll efter en lång hemresa från Portugal. Under hemresan fanns det tid att reflektera lite över mina intryck från resan som jag tänkte dela med mig av.

Det var andra gången jag var i Monte Gordo på träningsläger och nu, precis som då, blir jag glad över att se att så många vill vara aktiva på sin semester att de väljer att åka på en så här utpräglad träningsresa. Vi blir mer och mer måna om att ta hand om vår hälsa och vill känna oss tränade så på ett sätt var Lasse Åberg ganska tidigt ute när hans Hälsoresan hade premiär redan 1999. Springtime har haft sitt koncept i många år, men jag gissar att de upplever en liten boom just nu. Att många är nöjda med konceptet är uppenbart när många kommer tillbaka flera gånger.

Och det är tydligt hur träningen verkligen står i fokus för alla under hela veckan. Det pratas hela tiden om olika pass som har varit och som ska vara senare i veckan och det pratas också mycket om de olika instruktörerna. Det finns så många ledarledda pass att passens innehåll och dess ledare konkurrerar hårt om oss deltagare. Ett pass med bra innehåll behöver en bra ledare och en bra ledare behöver ett bra innehåll i passet. Vi väljer alltså inte bara pass, utan vi kollar också vem som leder passet. När vi hittat en bra ledare är vi också beredda att testa nya pass för samma ledare. Precis som på gymmen hemma alltså.

Att komma till solen och värmen i Monte Gordo när det börjar bli höst och lite svalare hemma är inte heller så dumt. Men förutom att kunna träna i skönt väder gäller det verkligen att ta sig lite tid och utrymme för att hinna njuta av solen och värmen. Det är lätt att dras med i all träning som erbjuds att man glömmer njuta av vädret. För mig är det så i alla fall, men den här gången var jag lite bättre på att tänka på och njuta av sommarvärmen.

Sen är det ju tyvärr så att maten på hotellet kunde varit bättre och det är också ett populärt samtalsämne under veckan. Och jag tycker inte heller maten är speciellt kul, men jag tänker verkligen bara på det under veckan jag är där och när jag nu är hemma igen så tänker jag bara på allt det positiva med resan.

Monte Gordo har också en riktigt liten guldklimp i Nox, det sköna haket där vi tillbringar en del tid. Nox är lite av allt i ett. Cafe, lunchställe, fri surf och nattklubb. Och dessutom bra priser och riktigt trevliga ägare.

Så här kan det ser ut på Nox när jag och Petra bloggar. Foto: Andreas

Share Button