I vanliga fall tror jag min träning består av 95% löpning av olika slag. Och i princip alla dessa löpträningspass så är det i flåset jag blir trött. Liksom flåset, pumpen, i överkroppen. Ibland hör jag andra säga att de blir så trötta i benen i t ex slutet av ett löpträningspass, men det är alltså inte den typen av trötthet jag brukar känna.

I Szackes frånvaro fortsätter jag att minska ner på löppassen till fördel av andra pass som jag alltså inte brukar köra. Passen heter en massa konstiga namn men går i princip ut på att öka styrka, rörlighet och balans i kroppen, med kroppen som enda redskap. Eller vad sägs om namn som yoga (okej, kanske inte så konstigt), intervallflex och ki balans? De ledarna jag har haft hittills i dessa pass har varit kanonbra, både som ledare på själva passen, men också tagit sin roll på ett bra sätt utanför passen. Jag har också förstått att jag borde träna lite mer sånt, för jag är verkligen urkass på många av övningarna som ingår i dessa pass. Alltså borde min styrka, rörlighet och balans bli bättre än vad den är idag. Och i något av dessa pass har jag också fått känna på en annan typ av trötthet, nämligen trötthet i ben och armar så det känns (och syns) att de skakar. Inte direkt någon skön känsla men det ger ju ett kvitto på att jag inte är så vass på detta.

På nåt sätt tycker jag att jag är sämre på detta än vad jag trodde. Jag undrar om det är löpningens ”fel”. Om jag inte hade tränat så mycket löpning, säg senaste halvåret, hade jag varit mindre dålig på dessa övningar då? Löpträningen kanske har gjort mig stelare än om jag inte tränat alls? Ja, ja, bara en fundering som dök upp.

Någon som känner igen sig i min beskrivning? Vilka pass på ditt gym brukar du köra för att få lite bättre styrka, rörlighet och balans med kroppen som enda redskap?

Trött i benen efter passet med instruktör Ann? Foto: Petra Månström

Share Button