9-10 dagar kvar till Berlin Marathon

Jag nämnde ju inledningsvis i gårdagens inlägg att det igår var 10 dagar kvar till Berlin Marathon, men det hann ju inte bli mer än ett inlägg igår och därför kommer det nu ett nytt inlägg om Berlin Marathon, även om det idag bara är 9 dagar kvar.

9 dagar kvar innebär precis en vecka tills vi åker och om exakt en vecka har vi checkat in på Landvetter för en kort liten tripp söderut för en helg i Berlin. Och det är på det här sättet som jag skulle vilja se resan, som en helgresa till Berlin. Men det är lätt att hänga upp sig på att man ska springa en runda också så det i tankarna bara blir ett lopp och inte en kul resa, även om det är det också. Jag skulle vilja tänka på det som en kul resa där jag ska springa en sväng på söndag förmiddag, men det är svårt att få bort fokuset från själva loppet.

Jag tycker själv att förra stycket är lite kul. Man vill anmäla sig till ett stort lopp för att öka motivationen till träning osv, men samtidigt vill man avdramatisera det hela för att kunna njuta av hela resan. Hur som helst tycker jag det är en utmärkt kombination med resa och lopp och även resa och träningsläger faktiskt. Men när det gäller stora städer och lopp i Europa är det ju perfekt att ta en liten weekendtripp på höst och/eller vårkanten och springa hel- eller halvmaran som staden bjuder på. På så sätt behöver man inte vara borta en hel vecka och man får ändå loppets alla fördelar.

Jag har sprungit i Berlin en gång tidigare och det jag kommer ihåg från själva tävlingen är att nummerlappsutdelningen gick jättesmidigt trots lång kö, expomässan var stor och bra, det var lite svårt att hitta just min inlämningsplats av överdragskläder, man skulle småjogga genom en liten skog för att komma till starten, banan hade breda gator och det blev inte så trångt, det var platt och bra så det blev inte så jobbigt på slutet som det kan bli och efter loppet fortsatte vi vår sightseeing i stan. Vi får se vad jag tycker efter årets lopp.

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

2 kommentarer

  1. själva loppet bjuder ju på lite sightseeing så du får din ”reskänsla” inkluderad i loppet.

    Håller med om ordningen – exemplarisk – jag var lite sen förra året med påsinlämningen och hittade inte heller mitt bås – men fick hjälp omgående och hann inte reflektera över att det bara var några minuter kvar till start.

    Ska bli spännande och se hur det går!

  2. Ja, vi springer säkert genom ”bra” delar av stan.

    Efter att jag lämnat mina kläder förra gången sprang jag genom skogen till starten och väl framme mötte jag Mr Haile på väg in i sin startfålla. Han var glad och leende som vanligt, inte så konstigt, han satte världsrekord med 2.03.59 i det loppet. :-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *