återhämtningsintervaller med gymmet

Idag var det andra träningen med löpargruppen med gymmet. Uppslutningen är riktigt bra och det är ju kul. Av någon anledning har de stirrat sig blinda på att köra intervallpass varje gång. Det kan väl iofs vara bra eftersom många kanske inte gör det annars, men det kan bli lite enformigt, speciellt om jag redan börjar känna så.

Förra veckan hängde jag ju upp mig lite åt det lite för snabba tempot i uppvärmningen. Inte så att jag själv dog av det precis, men det kan ju vara bra om alla har lite ork kvar till intervallerna. Idag gick det nog lite bättre. Kanske var det även idag ett något uppskruvat tempo, men alla hängde med bra, kanske att det var okej för alla. Men uppvärmningen behöver inte gå så fort som den gör.

Efter lite ”löpskolning” som kanske mer var vanliga uppvärmningsövningar sprang vi 2 serier med 8*20 sek med 10 sek jogg/gåvila. Och det var säkert bra, men det blir bara drygt 5 minuter total tid i intervallfart. Förra veckan hade vi 6 minuter. Även om det kanske inte är något större fel med det, för de flesta räcker det kanske, men för mig hade det inte gjort något med lite längre. Jag är ju ingen medeldistanslöpare. Men tro nu inte att jag kutar ifrån alla hur lätt som helst, o nej. Men det är ju också så på dessa kortare intervallerna, här kan alla vara snabba, utan att det behöver betyda att de är bra på längre sträckor. Kanske skulle de ha gemensamma långpass också.

Men, men, det är ganska okej att jogga dit och vara med. Jag tar dessa pass som ett återhämtningspass, även om det innehåller intervaller. Och det är ju ingen klubbträning utan ett gym som startat en löpargrupp och hittat några som kan tänka sig att leda det, så det är ju egentligen kanonbra. Men för egen del, så känns det nästan som ungarnas prova-på-träning fast för vuxna, istället för lite tuffare träning som jag kanske hellre hade varit med på.

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

4 kommentarer

  1. springer du intervallerna som återhämtning? då behöver du knappt ens duscha efteråt. tyvärr betyder det att du måste köra intervallpasset någon annan gång under veckan…

  2. Nja, duscha får jag väl göra och visst kanske det känns lite ovant i vaderna. Men det är ju inte den intervallträning jag själv skulle valt, så ja, jag måste köra mer intervallpass i veckan.

  3. Den här löpargruppen tillkom på initiativ av flertalet gymdeltagare, där behovet av löpning utomhus fanns i bakgrunden. Naturligtvis fyller en löprunda inte allas behov, då förutsättningarna har ett varierande utseende och innehåll.

    Jag har för egen del mycket stor glädje av detta kliv och mår prima efter varje pass. Om du – som kritiker – har synpunkter på upplägget, vore det nog mer rättvist och uppriktigt att framföra din kritik till ledarna, iställer för på din blogg. Om du känner dig överkvalificerad finns det nog andra gymmedlemmar som då istället är villiga att ta din plats.

  4. Jag tycker att det är jättebra att löpargruppen finns, precis som jag också skriver i inlägget. Att alla pass inte är perfekta för alla är helt naturligt, man kan ju göra det bästa av det. Därför behöver ingen vara varken över- eller underkvalificerad för att vara med. På bloggen skriver jag om min träning, vad jag gör, hur det går, hur jag känner, oavsett om jag tränar själv eller i grupp.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *