intersport och maria akraka – oj oj oj

Har ni någon gång TV´n på har ni nog knappt kunnat missa Intersports reklam med Maria Akraka. Det finns naturligtvis både bra och mindre bra reklam, men jag är inte speciellt imponerad av deras sätt att vara en förebild, eller det kanske de inte bryr sig om.

Det jag syftar på är att de i reklamen säger något i stil med ”vi har de bästa löparskorna”. Direkt börjar jag undra hur de tänkte. Naturligtvis vill alla säga att de är bäst oavsett vad de gäller (och många gör det ju också). Men om Intersport har t ex Asics 2150 (som jag tror de nämner i reklamen), varför är den då bättre hos Intersport än samma skomodell i en annan butik? Visst, de har tydligen någon form av prova-på-erbjudande på Intersport, men det gör ju inte att dojjan i sig blir bättre.

Och sen tycker jag att vi blir fler och fler som inser att en skomodell kan vara bra för en löpare, men klart öka skaderisken för en annan löpare. Vi är ju olika, springer olika, har olika fotisättning och kanske olika specifika träningar vi vill använda skorna till. Jag tycker alltså inte det är så lätt att säga vilken eller vilka skor som är bäst för gemene kille eller tjej.

Sen erkänner jag att jag ibland också får frågan vad jag tycker om olika skor och kanske inte alltid är så tydlig med att det är vad jag tycker utifrån mina fötter och mina behov, så där kan jag bli bättre. För det blir ju trots allt vanligare att vi inte nöjer oss med den skon som ser fräckast ut i drömfärgen, den får ju gärna passa fötterna och ändamålet också.

Jag tycker också att det kan vara värt att tänka på när ni har möjlighet att tävla och vinna olika skor på olika sajter och bloggar. Det är ju kanon att skomärkena ser olika sajter och bloggar som bra marknadsföringskanaler och gärna bidrar med lite skor till oss löpare. Men om ni får eller vinner ett par skor, fundera gärna på om de passar dina fötter och dina behov så du inte ökar skaderisken med din fina vinst, även om skon är jäkligt fräck i drömfärgen.

Det gäller att hitta bra skor för just dig och dina behov!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

4 kommentarer

  1. Helt rätt! Visst är det roligt att få några par sponsrade skor, men ärligt talat – de skopar som jag använder när jag springer är nog till 90% sådana jag köpt själv för att det är de jag faktiskt vill ha. Samma gäller med kläder (men de är ju inte skadliga om de har en annan skärning än det man egentligen vill ha). Vet du annars vad Intersport har för expertis då det gäller att testa ut skor? Det är främst expertisen jag vill åt när jag testar skor.

  2. Sofie: Ja, det är ju lite annorlunda när det gäller kläder. Och nej, jag vet inte vad Intersport har för expertis när det gäller löparskor i deras butiker. Men min egen upplevelse (som kan vara lite gammal) är att en del sportaffärer känns lika mycket som klädaffärer som sportaffärer och då känner jag inte att det är där jag vill prova ut mina nya löparskor.

  3. Akraka var ju inte speciellt imponerande ens när hon var aktiv c:a 10 år sedan….

    Hon gick väl inte ens under 2min på 800m

    Jag springer själv milen på 31:02 och har lubbat runt 800m på 1:53, knappast världstider, men så låtsas jag inte vara nån elitlöpare heller…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *