Har du någon gång känt att du tycker att du inte orkar träna, men egentligen orkar du det i alla fall, bara du kommer utanför dörren? Har du kanske också gissat rätt ibland (att du inte orkar träna) och faktiskt inte orkar vilket du märker när du faktiskt försöker?

Jag har lite såna där dagar ibland. De finns i olika varianter. Ibland känner man sig trött och hängig men när man väl kommer iväg går det bra ändå och man blir glad för det. Eller så är jag trött och hängig men tar mig iväg ändå men det går piss och jag tänker ”jag visste väl det, jag var för trött för det här” eller så kan det ju faktiskt vara som så att jag känner mig pigg och tar mig lätt iväg, men det funkar inte ändå.

Men varför är det så här? Är jag ibland tröttare och ibland piggare? Beror det på hur jag har sovit eller ätit bättre, mindre eller sämre än vanligt? Beror det på om jag har haft en kul dag eller en dag där jag mest varit uttråkad? Eller sitter det bara mentalt i pannbenet?

Jag brukar ibland tänka att ”vilken tur att jag inte ska springa en mara idag, för det hade jag aldrig orkat”. Jag tänker ju sällan tvärtom, att ”idag skulle det varit en mara, för jäklar vad lätt och bra det går idag”. Men när det väl är dags att springa en mara är ju jag och kroppen (oftast) med på noterna.

Hur gör ni när ni inte orkar? Pressar ni er fram med hjälp av pannbenet eller går ni hem igen och tänker att det säkert är bättre imorgon?

Share Button