springa ultra i regn

Det är nu mitt i natten och jag har gått upp för att jag inte kan sova. Det blåser vilt och jag funderar lite på vad jag ska ha på mig om det regnar på lördag. Hade det bara varit ett vanligt millopp eller liknande hade det väl inte varit så farligt, inte ens för mig som inte gillar regn. Men nu har jag ju gått och anmält mig till ett 6-timmarslopp i Skövde och om det regnar i 6 timmar känns det lite mer komplicerat. Kan man springa runt i skidkläder med Gore-Tex?

Ska man ha flera olika par skor med sig för att byta ibland när de kanske blir dyngsura? En massa sockar kanske också är bra att ha? Benen fryser jag kanske inte så mycket om, men ett gäng tröjor kanske går åt? Keps känns givet!

Och även om det finns lite dricka och käk där kanske man måste tänka på att ha med sig eget om man vill ha varm dricka som nyponsoppa eller nåt. Det kanske kan vara bra om det är kallt och regnigt.

Jag tycker att det ska bli kul, men naturligtvis hoppas jag på bra väder. Men det kan ju också blir en 6-timmars kamp mot regn och kyla och längtan till en varm dusch. Tur att jag inte anmälde mig till 48-timmarsloppet!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

3 kommentarer

  1. Louise: Ja, vi håller tummarna för bra väder, i alla fall inget regn!

    John: Det här med tidslopp är något ganska speciellt. Det finns en mängd olika lopp där det är olika tider som finns, från 6-timmars till 48-timmars, eller varför inte 6 dygn? Det kan bli hur tokigt som helst! Och dessa tidslopp är på en varvbana som kan vara allt från 400 meter till kanske 1-2 kilometer. Man springer runt, runt, runt och vilar när man vill, sover när man vill, äter när man vill och springer när man vill. Där du är när tiden har gått, det blir ditt resultat. Alltså, resultatet blir en distans, inte en tid. Kolla mer på http://www.ultradistans.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *