perfekta intervaller

Dagens plan för träningen såg ut ungefär som vanligt, inte mycket till plan alltså. Jag gick en sväng med Sara på lunchen, men det räknar jag inte. Lite senare var det nog tänkt att jag skulle ta mig till Galgberget för att göra nåt, vet inte vad. Men, så kom regnet och jag gick till gymmet istället.

Det var olidligt hett på gymmet idag så jag märkte ganska snabbt att ska det bli något vettigt gjort idag måste jag komma igång med nåt seriöst med en gång. Så det fick bli intervaller. Jag ville inte köra supersnabba korta intervaller med tanke på min nuvarande lilla rädsla för vaderna. Och jag trodde inte jag hade pannben nog för att köra jättelånga intervaller i gymvärmen. Något mittemellan fick bli 3-minutersintervaller i 4-minutersfart med 1 minuts vila.

Efter 10 minuters uppvärmning blandat av jogg och gång drog jag iväg. Första intervallen har ofta en specifik karaktär som kan vara både bu och bä, men trots det inte behöver betyda så mycket för resten av intervallerna. Idag gick första intervallen lätt och bra och jag förstod nog redan då att detta skulle bli ett bra pass. Utan att lägga för mycket ansträngning på vaderna försökte jag springa ganska ”stort” och det kändes bra. 1 minuts vila tror jag är ganska lagom och det var fullt tillräckligt, i alla fall i början.

Intervallerna rullade på och jag var väldigt fokuserad. Jag kollade inte, eller nästan inte, på TV och ägnade inte speciellt mycket energi åt det som hände runtomkring mig heller. 5 intervaller blev gjorda och jag kände inte att jag behövde någon längre serievila så jag körde på. Efter 8 intervaller började jag fundera på om jag skulle köra 12 intervaller eller om jag skulle hålla mig till de 10 jag hade tänkt från början. Det blev bara 10 intervaller, men visst hade det funkat bra med 12 också. För på något sätt kan man ju nästan alltid göra en till, en till.

Efteråt gick jag faktiskt till stretch-hörnan och körde några av mina vanliga övningar, typ 3-4 stycken. Jag tycker själv att jag har blivit lite bättre på att köra detta. Inte bra, men bättre.

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

3 kommentarer

  1. Sedan jag fick rådet av att stretcha mycket för mina benhinneproblem har jag gjort några övningar varje dag i flera veckors tid nu.
    Tror jag känner bättring

    3- minuters intervaller är verkligen mina hatintervall. Fruktansvärt jobbiga. Lyckas alltid springa dom för fort, typ i 3.30 tempo. Borde ligga på 4 min tempo istället som du

  2. Vad problem igen? Du får också börja hoppa hopprep, det är faktiskt toppen för mycket och underskattat! Brukar köra 1000 hopp per dag (med hopprep med varvräknare) och det ger bra resultat för löpningen också, bla hållningen och studsen i stegen!

  3. Mikael: Alla typer av intervaller kan säkert vara jobbiga, det beror nog på hur fort man springer. :-) Det vi kan tänka på är att det är väldigt stor skillnad mellan 3.30-fart och 4-fart. Vi kanske ska ta mindre steg när vi ökar farten.

    Pilla: Nja, jag har nog egentligen inte problem med vaderna igen, bara lite nojig ibland för minsta lilla känning. Hopprep är säkert jättebra, det borde jag testa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *