Kanske en något konstig rubrik. Men jag hoppas jag lyckas förklara vad jag menar.

Det finns alltid många som kan ha åsikter om någons resultat eller prestation och jag funderar lite på hur vi tar det till oss och vad det kan betyda för oss.

På ett specifikt resultat kanske någon får 11 åsikter, där 10 tycker att det var bra medan den elfte undrade varför det inte gick bättre. Fokuserar vi då på den elfte åsikten eller de övriga tio? Och är det viktigt vem som tycker det ena eller det andra? Kan vi rannsaka oss själva och bilda oss en egen rimlig uppfattning om resultatet? Kanske behöver vi lite tid och lite åsikter från andra för att komma fram till vad vi själva egentligen tycker.

Kanske är vi såna (som jag vet att jag själv kan vara) att vi bara är nöjda om det blir pers eller knappt då, för det kunde ju gått ännu fortare. I det fallet kanske man inte lyssnar så mycket på omgivningens kommentarer, man har redan bildat sig en egen uppfattning. Vi tycker kanske omgivningen ibland är lite för snäll för att vi ska ta det på allvar. Eller?

Några kanske  gärna fiskar efter alla möjliga kommentarer och gärna sprider all möjlig information om distanser och tider både här och där i hopp om att få in åsikter som förhoppningsvis berättar hur duktiga vi är. I detta fall kanske vi vill ha mycket feedback för att vi ska kunna blicka framåt mot kommande träningar. Kan det vara så?

Jag bara spånar lite, men jag funderar som sagt på hur gärna vi tar emot åsikter om våra tränings- och tävlingsprestationer och vilken roll de spelar för oss.

Share Button