Eftersom jag tidigt anmälde mig till Boston Marathon blev det också naturligt att lite seriösare ta tag i träningen under vintern och även göra det tidigare än vanligt. Och det funkade faktiskt, jag kom igång och gjorde det bra. Jag åkte till och med på ett två veckor långt träningsläger som gav mersmak både i form av träning och nya inspirerande löpare. Allt var på topp, då. Nu saknar jag den rätta känslan inför maran på lördag.

Ungefär en månad efter träningslägret blev jag skadad med något som enligt naprapaten troligtvis legat och pyrt länge. Sen började Islands vulkan sprida aska omkring sig som gjorde att vi aldrig kom iväg till Boston. Det blev totalt cirka 6 veckor utan löpning och kanske ganska naturligt sjönk inspirationen under den tiden. Sen kom Göteborgsvarvet när jag hade sprungit några enstaka pass efter skadan och på lördag är det Stockholm Marathon. Jag kommer starta och jag ska försöka vara mer laddad än vad jag var inför varvet. Men det är inte lätt när jag är medveten om att jag inte kan göra samma resultat nu som jag hade på gång tidigare i vår. Nu borde jag gå ut i en fart som innebär en sluttid som jag i våras inte skulle vara speciellt nöjd med. Vi får se hur det går.

Share Button