I samarbete med Bikester.se

Det är fortfarande 2019 men vi är säkert många som tänker på nästa års säsong med alla de lopp och utmaningar som vi tänker oss och planerar för. Jag har naturligtvis planerat för lite marathon, men nytt för mig är att jag också ska göra Ironman i Kalmar i augusti. Det innebär ju att jag måste simma och springa också. Simma håller jag på och lära mig och det går bättre och bättre. Cykla gjorde jag en del i somras inför att jag gjorde en variant av sprint i triathlon. Och att just cykla mer ser jag fram emot, både på trainer i vinter, men också utomhus till våren och sommaren. Kanske att jag också ska cykla lite mer mountainbike.

Jag har alltid varit intresserad av cykling och är en av dem som gillar att kolla på de långa tourerna i Europa på sommaren med kommentatorerna Vacchi & Adamsson. Jag har faktiskt också cyklat Vätternrundan en gång för många år sedan. Jag har länge tänkt att cykling är bra träning för löpare men inte riktigt tagit tag i det när jag inte behövt det, men nu när jag har planerat för en Ironman så har cyklingen blivit mer intressant än nånsin. Jag ser ju också cyklingen som ett bra och skonsamt komplement till löpningen och när jag cyklade i somras så märkte jag hur det faktiskt kunde hjälpa mig som löpare.

Även om jag cyklar mest landsväg så slås jag av hur stort det är med mountainbike och jag drar parallellen till att springa trail. Och jag cyklade faktiskt en del i skogen när jag var mindre och har också cyklat downhill i Åre så visst har jag också cyklat en del mountainbike. Och många cyklar också på sin mountainbike i stan, t ex till och från jobbet så det finns ju olika typer av mountainbike som kan användas i olika sammanhang. Det gäller ju att hitta sin grej men också att komma ihåg att variation alltid är bra.

mountainbike

Share Button