Idag är det 10 dagar till Lissabon Halvmarathon. Jag ser fram emot springa en halvmara igen, jag gillar distansen både generellt men också som en bra förberedelse inför ett marathon. Jag har fått till något fartpass och ska få till några till tänkte jag och förhoppningen att kunna springa under 1:28 i Lissabon Halvmarathon. För just under 1:28 är kvaltiden för mig till New York Marathon nästa år när de har 50-årsjubileum, så det blir ett tydligt och bra mål. Jag hade 1:28:49 på Stockholm Halvmarathon i september och då var jag inte så förberedd så jag hoppas jag har en bättre chans nu och jag tror det är en lättare bana än den i Stockholm.

Flygbiljetterna med KLM är bokade och boendet är bokat genom samarbetet som KLM har med booking.com som gör att man tjänar flygpoäng på bokningen via booking.com. Jag ser också fram emot några dagar med sol och värme i Lissabon och jag har inte varit i Lissabon tidigare så det blir kul. Lissabon känns som en av de städer i Europa som verkligen har blivit trendig senaste 2 åren och när jag tittade efter lopp i Portugal så dök det upp ganska mycket. Och Portugal är ju en gammal bra löparnation och inte minst på de längre distanserna. Så att kombinera en resa till Portugal med att springa ett lopp känns klockrent, speciellt när det går en tid på året när jag inte tycker vädret är det bästa hemma i Sverige.

Lopp är motivation. Jag märker också vilken nytta jag har av att vara anmäld till lopp under hösten, en tid på året jag har lite svårt för att komma ut, när det blir kallare och mörkare för varje vecka som går. Men de här weekendresorna till sol, värme och löpning under hösten hjälper mig verkligen att få till träningen och helt klart mycket bättre än om jag inte hade haft några lopp inbokade närmsta tiden.

Springa utmed havet, så jäkla härligt!

Share Button