I samarbete med Addnature.com

Många löpare uppskattar våra olika årstider på olika sätt och kanske är hösten ändå mångas favorit. Sommaren har varit och många har det jobbigt att springa i värmen och ser fram emot att springa i den svala krispiga luften. Hösten är också ganska lång om man tänker att den startar i september och slutar i december, men det beror såklart också var i Sverige man bor.

I takt med att löpningen blir mer och mer populär så ökar också antalet lopp, både i Sverige och utomlands och detta är också något som märks tydligt på hösten. Klassiska Lidingöloppet går i slutet av september men det finns många lopp efter det. Och tittar man ute i Europa så ökar loppen även där och fler och fler svenskar åker utomlands för att springa lopp under hösten. Ett av mina absoluta favoritlopp i Europa är Valencia Marathon som i år går den 1 december, dvs man har hela hösten på sig att träna hemma i Sverige inför det marathonloppet.

Men med en lång höst gäller det att hålla i motivationen uppe och något som verkligen kan hjälpa till tycker jag är nya kläder och skor att springa i. För mig är kvalitet A och O och det får gärna vara snyggt också. Jag har mina favoritmärken klara och båda finns hos Addnature så jag tänkte tipsa om dem här. Det viktigaste när det gäller löparskor tycker jag är att de sitter skönt på foten och mina och mångas favorit just nu är On Cloudflow som jag kan springa allt från intervaller till marathon i, de finns såklart även i dammodell. När det gäller löparkläder så har jag sprungit i löparkläder från Craft i många år och självklart har jag haft många favoritplagg genom åren. Ett plagg jag gillar är en tröja som är tålig för vind och vatten framtill och även har små vantar är Craft Repel Wind Jersey som också finns i dammodell.

Så, nu kan hösten komma, jag är redo, hoppas ni är det också!

.

Share Button