Göteborgsvarvet är alltid en fest, vårens stora löparfest i Göteborg. Göteborgsvarvet brukar ofta bjuda på bra väder och så var det i år också. Löparna tycker iofs att det är för varmt för att springa ibland, själv är jag glad att det är fint väder, även om tiden blir sämre för mig också när det är varmt ute.

I år hade jag inte så höga förväntningar pga av att jag opererades i början av maj, inte en operation relaterad till löpningen, men det kan ju påverka löpningen ändå. Läkaren gav mig dock okej på att springa.  Men jag tänkte ändå att runt 1.30 borde jag ju kunna göra, jag öppnade första halvan i Boston på 1.27.50, så det borde ju gå. För även om man veta att toppformen inte finns där så kan man ju ha mål ändå, men man får anpassa dem till förutsättningarna.

IMG_2054

Jag kom till Göteborg efter lunch i fredags, träffade lite löpare på en fika innan jag gick till mässan. På mässan var rätt mycket folk och det verkade som det varit bra tryck där stora delar av fredagen så det är ju kul. Jag gled runt bland montrarna och träffade på både nya och gamla bekantskaper. Jag passade också på att prova ett skomärke som jag inte provat tidigare men som jag hört mycket gott om och tittade på i Boston, on running.

On Running

Jag åkte hem och sov hemma i Halmstad och fick en lugn kväll i soffan och laddade med pizza. Jag sov lite halvknackigt som jag gjort senaste veckorna och vaknade tidigt. Jag gick upp, packade och åkte upp till Göteborg igen. En snabb sväng på mässan och ut till Slottskogen. Familjen var på plats och gamla löparkompisar dyker upp. Det är en dryg timme kvar till starten klockan 13 men tiden går fort när man har roligt. Helt plötsligt står jag i startfållan och känner mig halvredo.

IMG_2056

IMG_2057

Starten går och som vanligt drar vi iväg ganska snabbt. För att kunna göra 1.30 så är det runt 4.15 min/km som krävs men jag hade mest planen att springa iväg och se vad det blir, så länge det inte går för fort i början är det okej. Det känns direkt att det är varmt, jag försöker hitta ett lagom flyt. Jag ser ”skyltmannen” vid 2 kilometer och jag har 8 minuter dit. Uppför Säldammsbacken trippar jag lugnt och jag rullar ut ur skogen och känner värmen igen. Det känns inte kanon, mest pga värmen men det rullar på och 5 km passeras på strax under 21 minuter. Upp över bron, svänger runt och ser ett av de bättre banden, jag plockar lite vätska vid kontrollen och vi kommer ner till vattnet strax innan 7 kilometer. Nu följer 6 kilometrar utan direkt höjdskillnad och det flyter på fint, jag känner att jag rullar på och känslan är okej. Jag passerar 10 km på drygt 41 minuter och jag känner att jag har ett bra flow och jag känner mig positiv inför resten av loppet och det är inte heller lika varmt som det var direkt efter start.

Andra halvan av loppet börjar och jag tänker att halvmaran ändå går rätt snabbt att springa jämfört med maran, det rullar på och hoppsan hejsan så har man mindre än en mil kvar. Sista biten på Hisingen är bara en enkel transport men nästa bro kommer efter 13 km. Jag tar det lite lugnt uppför men känner att jag inte blir jättetrött av denna andra bro som jag ibland kan bli. Jag rullar ner och passerar 15 km på dryga 62 minuter, dvs då hade segraren redan gått i mål! Jag tar sista dosen energi som jag hade med mig vid vätskekontrollen och tar sikte mot stigningen upp till Götaplatsen. Det är rätt långt från Kungsportsplatsen till Götaplatsen. Det känns som att det går okej, men kanske det går lite långsamt. Uppe runt Götaplatsen är det väldigt mycket publik och ett bra pådrag. Jag rullar nerför och kikar på löparna jag möter som är efter mig och kanske på väg ikapp, men tänker mest att det är kul att möta löpare. Vi svänger in på Vasagatan, svänger vänster igen borta vid gamla plugget på Handels och har mindre än 3 km kvar. Det är svagt uppför till Linneplatsen men jag känner mig okej och plockar löpare. In på den smala cykelvägen som säkert känns ännu smalare när den stora massan med löpare kommer. Upp över bron och in i skogen igen och passering 20 km som passeras på runt 1.23. Jag lägger inte direkt in någon spurt utan bara springer på och det känns bra. Sista kilometern är inget annorlunda och jag springer in på den röda tartanen och springer i mål på 1.27.30 och känner mig nöjd med dagens lopp.

IMG_2058

Skärmavbild 2017-05-30 kl. 23.26.31

Jag är inte helt slut och benen känns okej. Jag snackar lite med bl a killarna från Helsingborg och tar mig sen bort till familjens samlingsplats. Jag stannar inte jättelänge på området utan tar mig in till stan och tar tåget hem till soffan igen och avslutar kvällen med att titta på tv-sändningen från Varvet på SVT play.

Share Button