Tankarna inför årets Boston Marathon har landat. Det har de kanske egentligen gjort för ett tag sen, men det känns ändå svårt att bestämma en plan lång tid innan loppet. Och som jag skrev om i mitt förra blogginlägg så är jag nog ingen Pippi Långstrump profil som har en övertro på sig själv och jag känner heller inte att jag har bekräftelseprofilen som snackar ner sig själv för att sen bara hämta in alla positiva kommentarer när det naturligtvis går mycket bättre än vad man tidigare sagt. Nä, jag tror snarare att jag har hyfsad koll på var jag står och berättar sanningen, det tycker jag själv att jag brukar göra i alla fall.

Inför årets Boston Marathon så börjar vädret bli en liten snackas för det har varit väldigt varmt här idag, upp mot 30 grader och skönt att turista i, men för varmt för att vilja springa en mara i. Och vädret kan man ju inte göra något åt och blir det för varmt för att springa bra så får man helt enkelt ta det som det kommer. Så det som jag skriver nu är utifrån att det blir lite svalare och man kan prestera som tänkt.

IMG_1598

Jag tror att jag 2 eller 3 gånger på mina 6 Boston Marathon har sprungit under 3 timmar, men jag känner att det blir nog svårt att göra det i år. Jag har sagt att jag gissar att det till 80% chans blir en tid på 3.00-3.10. Jag har fått in en del långpass men man vill alltid ha fler och det har blivit 3 pass över 30 km, okej men inte riktigt bra. Fartpassen har blivit de kortare intervallerna med TSM och några till på löpband på egen hand, men jag känner att det inte är jättemycket. Samtidigt känner jag att det inte är fartpassen som är de viktigaste, det är långpassen. Jag har också haft lite andra problem som har påverkat kroppen och hur det egentligen påverkar resultatet i loppet vet jag inte. Det här är också första loppet sen Valencia Marathon i november och jag gillar inte att första loppet för året är en mara, jag vill helst ha haft något kortare lopp innan så jag vet lite hur jag ligger till. Jag tror alltså att det kan vara svårt att springa under 3.00 men jag tycker att jag borde ha en bra chans att springa under 3.10. Men att gå ut för att sikta på 3.05 eller 3.10 känns lite tråkigt, så om jag kommer iväg bra och hittar ett flyt som går tillräckligt fort så kommer jag väl försöka springa under 3 timmar så får vi se hur länge det håller.

IMG_1613

Share Button