Imorgon är det 1 mars och för mig är det en vårmånad där löpningen brukar ta fart på allvar. Fler är ute och springer, vi känner att det blir lite lättare och lite roligare att vara ute och springa när vädret börjar bli lite mer vårlikt. Då måste ju mars också vara den perfekta månaden för att ha ett löpevent där vi fokuserar på det som många tycker är det viktigaste i sin löpning, att springa effektivt och känna sig stark i sin löpning. Att springa effektivt handlar om att springa med en bra löpteknik som gör det lättare att springa snabbare och/eller med mindre energi och det minskar också risken för skador. Att känna sig stark i sin löpning handlar om att ha en styrka och stabilitet i löpningen som gör att vi orkar hålla kroppen i den position vi vill ha den i löpningen och naturligtvis kommer också en starkare kropp minska risken för skador.

Jag och min PT, Pischa Strindstedt (årets PT 2016) har satt ihop ett löpevent den 19 mars där vi under 4 timmar går igenom löpteknik, löpskolning, styrka och rörlighet; allt för att du ska kunna få med dig så mycket som möjligt på kort tid. Detta kan alltså bli väldigt väl investerad tid då det inte handlar om att åka iväg en hel helg med allt vad det innebär.

Klicka här för mer information och anmälan, ta med dig en kompis så blir det ännu roligare!

Pitcha & SnabbaFötter

Share Button