Aktiv säsongsvila, har ni hört nåt så knasigt? Att vi tar en säsongsvila under senare delen av hösten efter säsongens sista lopp är inte så konstigt men fler och fler vill egentligen inte vila, i alla fall inte helt. En del vill fortfarande springa lite, en del vill träna annat för att hålla igång, så det blir inte totalbild utan snarare någon form av aktiv säsongsvila.

För egen del så hade ju jag mitt lopp ganska sent, Valencia Marathon för 1,5 vecka sedan och allt gick bra och kändes bra men några dagar efter loppet så började vaderna protestera. Vaderna är min akilleshäl men de protesterar faktiskt mer och mer sällan tycker jag. Men jag tycker egentligen inte att jag var så bra tränad inför Valencia Marathon men ändå sprang jag på bra och det blev tydligen lite för mycket för vaderna.

Jag har dock lyckats köra lite löpteknikpass med nya kunder och det är ju jättekul att kunderna som vill ha hjälp med löpteknik eller träningsupplägg fortsätter trilla in trots att vi nu är inne i december månad. Men egentligen är det ju helt rätt, det är ju efter en aktiv säsongsvila vi ska dra igång träningen inför vårens mål.

Jag har också en aktiv säsongsvila där jag har försökt köra lite fokus på rörlighet och jag har än så länge varit på Hot Mojo och Hot FLX på SATS. Favoriten av dessa måste vara Hot FLX som dels bara är 30 min och dels känns lite mer som ett bra stretchpass för löpare. Hot Mojo är också bra men är dels 60 min och därmed jobbigare och det är också mer yogatermer så man måste vara med några gånger innan man lär sig alla begreppen för att man ska hänga med ordentligt.

En aktiv säsongsvila kan alltså också vara en period där vi fokuserar lite mer på någon vi tycker vi behöver mer av men som vi kanske inte får till så bra under andra delar av året och vill ge en extra chans, som rörligheten i mitt fall.

Aktiv säsongsvila

Share Button