Jag har varit i tre spanska kuststäder, Barcelona, Tarragona och Valencia om jag tar dem från norr till söder. Och jag gillar närheten till havet, det gör jag alltid. Och städer så långt ner i södra Europa gör ju att deras säsong med skön temperatur blir så mycket längre än i norra Europa. Förra gången jag var i Valencia så var det mars månad och nu är det november och båda gångerna har det varit bra väder och omkring 20 grader och då kan man ju tänka sig att det är minst lika bra månaderna däremellan, dvs en lång skön period. Och då är det ju skönt att det finns en strand som gör staden lite mer somrig, om man nu gillar det. När jag var i Los Angeles, Venice Beach, innan Boston Marathon förra året så var det också en sån känsla. Då var det april men så varmt och skönt och stor del av dagarna tillbringades på eller nära stranden, oavsett om man tränade, åt, solade eller bara slappade med en färskpressad juice på nåt skönt ställe. Stranden i Valencia var också lång och bred och med palmer utmed den långa strandpromenaden och jag undrar hur det ser ut där när det är ännu mer sommar, hur mycket folk är det där då, vad gör man, springer folk på strandpromenaden, har man små grupper med styrketräning och yoga eller liknande. När jag var på stranden nu så var det många som spelade beachvolleyboll och var det så nu i november kan man ju tänka sig hur det är under sommaren. Jag är nöjd med mina dagar i Valencia och jag hoppas att jag har möjlighet att åka tillbaka och det känns ju bra att veta att säsongen för bra väder är lång i kuststaden Valencia.

Valencia strand beach

Valencia strand beach

Valencia strand beach

Valencia strand beach

Valencia strand beach

Stranden, beachen eller ”La Playa” i Valencia tål att upplevas!

Share Button