Det här blogginlägget liknar nog inget annat jag skrivit, men ganska kul och faktiskt ganska bra. När det var Lidingöloppshelgen så vände Keolis, som kör bussar på förnybart bränsle, på ett problem till en möjlighet. Att vi löpare behöver gå på toaletten både en och flera gånger för både det ena och det andra innan ett lopp är ju ingen nyhet. Tidigare år har många löpare använt skogen som Lidingös största toalett, men Lidingöborna själva har inte riktigt gillat det.

Så i år ställde Keolis ut bajamajor och bajspåsar som gjorde att de kunde ta tillvara på 31 ton bajs från Lidingöloppet och sen göra om detta till bränsle för bussarna. Mängden skit räckte till att kunna driva Sveriges tyngsta busslinje under en hel dag som under en dag transporterar 60 000 passagerare.

Det här tycker jag är jäkligt coolt. Bajs från Lidingöloppet blev bränsle till Sveriges tyngst trafikerade busslinje. Tänk att det finns exempel på en absolut ”nödvändighet” för några, dvs löparna, som skapar problem för några, Lidingöborna som får skit i skogen, men att det då finns ett företag som åtgärdar båda dessa delarna och dessutom drar nytta av det själva på ett bra sätt och dessutom sparar på miljön. Bra jobbat Keolis!

tikspac_produkter%5b1%5d

Så här kunde det se ut ute på Lidingö!

Share Button