Att hösten faktiskt är här har man nästan missat, vädret har ju nästan varit somrigt ett tag nu, men höstens utländska lopp har dragit igång. Vi är faktiskt i andra halvan av september och höstens alla utländska storlopp kommer smygande ett efter ett. I lördags var det Oslo Maraton och igår var det till Copenhagen Half Marathon och nästa vecka är det Berlin Marathon samtidigt som Lidingöloppshelgen. Och sen rullar det på i oktober med bland annat Chicago Marathon den 8 oktober och samma helg går det en halvmara i Los Angeles. Och veckan efter det kommer klassiska och populära Amsterdam Marathon som även bjuder på halvmarathon och 8 kilometer samma dag, vilket gör den helgen väldigt populär för många, jag kollade någon gång och tror att det var runt 400 svenskar som var anmälda förra året, inte illa. Sen kommer också Frankfurt Marathon som efter att det blivit svårare att få plats i Berlin, svävat upp som ett tyskt alternativ, personligen tyckte jag i och för sig att Frankfurt var rätt tråkigt, även om jag sprang under 3 timmar.

Sen kommer vi in i november som även den månaden är en klassisk maratonmånad, även om vi kanske inte märker det på maratonloppen i Sverige. Men New York Marathon går alltid i november och jag planerar att springa Valencia Marathon i Spanien som många verkar gilla så det blir kul. Och vem vill inte åka till Curacao i Karibien och springa KLM Curacao Marathon, det gjorde jag första gången de loppen gick 2014, läs gärna min race report från loppet.

Det finns ju hur mycket som helst helt enkelt, så stick iväg och spring, upplev världen i löparskorna!

Kapstaden Two oceans marathon IMG_0086

I mars var jag i Kapstaden i Sydafrika och sprang Two Oceans Marathon. Åk till Sydafrika och spring, ett häftigt land!

Share Button