Sommarn går mot sitt slut och det är verkligen på tiden med en liten nystart för bloggen. Sommarn i Halmstad har rullat på och det blev också en inplanerad jobb och nöjesresa till Montreal och New York. Men nu är allt ”som vanligt” igen och en sak som börjar bli en van är löparveckan eller Running Week med Alpresor, som STS Alpresor kallar den, hit till Bad Gastein i Österrike.

Och OS med en del grymma prestationer går mot sitt slut och denna helgen är det också en massa fantastiska prestationer hemma i Sverige. Sociala medier och då tänker jag mest på instagram som jag följer en del, svämmar nästan över av prestationer i bland annat Ultravasan, Ironman, Sala Silverman och Midnattsloppet i Göteborg. Bland alla fina prestationer måste jag ändå lyfta upp min grymma kollega från veckorna i Bad Gastein, Adam Stenman, som vann sin åldersklass på Ironman i Kalmar på 8.57 och därmed kvalade in till Ironman på Hawaii. Och visst är det häftigt, hur vi peppas av varandras prestationer, av aktiva vi kanske inte känner, aldrig har träffat, men ändå känner att vi har lite koll på. Här i Bad Gastein kommer det också bli en del fina prestationer i veckan, det är jag ganska säker på. För jag gissar att en del kommer utmana sig själva i vissa dagsetapper som kanske är längre eller innehåller mer höjdmeter än vad de tidigare varit med om.

Och jag peppas av alla prestationer, peppas på det sätt att jag också vill vara med och prestera. Jag vill känna mig ”i form” och att jag faktiskt kan prestera något som känns bra och jag hoppas jag kommer till den känslan under hösten. Men i mitt nästa lopp är det en helt annan typ av prestation som jag ska försöka ta fram, jag ska, precis som förra året, vara farthållare i Helsingborg Marathon för de löparna som siktar på att springa under 3.30.

Adam i Bad Gastein

Här kommer Adam på väg uppför ett berg från köparveckan i Bad Gastein i juni tidigare i år.

Share Button