Som resande löpare innebär även sommaren en del resande. Nu har jag precis lämnat Åre efter att ha varit där några dagar. Jag hade turen att pricka in multisporttävlingen Åre Extreme Challenge av ren tur. Men vi hann också med lite annat uppe i svenska fjällen, bland annat en tur till Platåleden i Ottsjö, några mil från Åre.

Åre Extreme Challenge har jag egentligen aldrig varit sugen på för egen del, men inspireras av de som tar sig an utmaningen. En polare har varit med ett par år så jag har hört lite om hur tufft det kan vara. Nu var det ytterligare några polare som var med i Åre, både som körde hela racet själva, men också de som var med i stafetten. Vädret var inte det bästa enligt mig, speciellt inte uppe på toppen av Åreskutan dit vi tog oss för att se löparna nå toppen. Men är det ett lopp och man blir lite supporter, då är man där, oavsett väder, nästan. Det är lite konstigt att man, eller jag, går igång så mycket när det är lopp på gång, oavsett om det är för egen del eller för andra.

Men vi tog oss som sagt också till Platåleden i Ottsjö och hunden Hazel var med. Jag kommer ihåg vissa specifika detaljer med vår tur på Platåleden och det ena är att det är väldigt mycket så kallad ”spång” att ta sig fram på, att även fjället kan vara väldigt platt uppe på (men så var det ju också en platå) och att vi kom förbi banan för Fjällmaran som går här i augusti. Även den Fjällmaran känns lite som beryktad, väldigt tufft och jag känner en del som tagit sig igenom den och det är ju helt klart en del höjdmeter på en sån mara.

Jag har allt som oftast sprungit på vägarna kring Åre och det gör jag fortfarande när jag känner för att köra på för egen del. Men om man tänker lite mer i form av utflyktslöpning eller upplevelselöpning så finns det gott om såna ställen lite runt om och utanför Åre, där Platåleden och andra leder i Ottsjö alltså kan vara ett alternativ.

Platåleden Ottsjö snabbafotter IMG_1251 kopia

Share Button