För mig har midsommar de senaste åren inneburit starten på lite mer ledighet, lite andra typer av vardagsaktiviteter och lite mer möjlighet till egen träning. Men det innebär också att jag själv måste ta tag i min egen träning på ett annat sätt. Det är ganska lätt att sitta och skriva program till andra löpare och säga vad de ska göra eller möta företag och bränna av ett pass eller träffa privatpersoner på spikade tider för att lära ut löpteknik, men när det handlar om en själv är det jäkligt lätt att hamna i soffan på balkongen. Men nu har jag i alla fall varit i ett par löparskor 4 dagar i rad så det känns lite som jag är på rätt väg. Nu har jag börjat min sommarträning med mål i sikte.

I torsdags tog vi en utflykt till Norrvikens Trädgårdar, ett fint ställe utanför Båstad där jag också har lite jobb i sommar/höst. På vägen hem svängde vi inom Mellbystrand och sprang lite på det som kallas för Hökafältet även om det snarare känns som en strandskog än ett fält, vilket jag gillar. Efter lite tanke på löptekniken i en slinga på 6 km försökte jag bränna av en slinga på 2,5 km lite snabbare, men nja, det gick väl sådär. I fredags, midsommarafton, var vi i Skåne och jag tänkte springa till havet och vända, havet är ju ändå havet liksom. Det var visst lite längre till havet än vad jag hoppades, ganska varmt och en del i skogen, men till slut kom jag både till havet och tillbaka igen, men det tog sin lilla tid. I lördags blev det bara en springa ur benen med hunden runda på några få kilometer, men, jag var ute, så det räknas. Och idag blev det lite kronan på verket, söndag och allt, när jag och Johan stack ut på ett längre pass utmed havet på Prins Bertils stig i Halmstad. Stigen och sträckan jag aldrig tröttnar på. Planen var också att lägga in fartökningar i passet så det slutade med totalt 24 km varav 3×2 km fartökning. Så det blev både långt och bra, bra snack och bra fart när det var dags för det.

Så vi säger väl att sommarträningen har börjat nu. Och det är ju bra och skönt det. För egen del så vill jag gärna få till en del löpträning i sommar och gärna en del fartträning, det får bli mitt lilla mål för sommaren. Men ett sommarmål kan ju betyda lite vad som helst, kanske att man ska komma ut och springa si eller så många gånger i veckan, att man ska få till minst ett pass alternativ träning, att man ska lämna klockan hemma hälften av passen, eller vad som helst. Men det kan kanske ändå vara bra att ha ett sommarmål, jag tycker det i alla fall, annars är det lätt att jag bara sticker ut och joggar lite hit och dit och det gör det ju inte lättare att nå höstens mål.

Hökafältet snabbafotter IMG_0493

Strandskogen som kallas Hökafältet i Mellbystrand!

Share Button