Jag är nu nere på den första av två löparveckor med STS Alpresor. Det är mitt fjärde år som löpledare på löparveckorna så jag är van vid konceptet. Och en del av det är att det alltid är fritt från löpning på onsdagar, men självklart får deltagarna själva sticka iväg på egna pass om de känner för det och det är inte ovanligt.

Själv fick jag mig tuffa intervaller på vilodagen när supersnabba triathleten och ledarkollegan Adam skulle springa sitt intervallpass med långintervaller. Ofta kan det vara så att man vill springa ett intervallpass med sällskap men man får vara lite kreativ för att det ska bli så bra som möjligt för båda löparna i det här fallet. Vi gjorde helt enkelt som så att vi hittade en sträckning och ett upplägg som innebar att jag sprang med i början av varje intervall, tog en kort vila och var med igen i slutet av varje intervall. På så sätt fick jag ett bra pass och Adam fick ett bra pass och dessutom sällskap på sina långa intervaller vilket för många är lättare att springa själv.

Är du sugen på att vara med på nästa running week i augusti så kika in på hemsidan.

Share Button