Detta blogginlägg är gjort i samarbete med Zmarta.

Jag tror att många gillar löpning som motionsform för att det är enkelt. Man behöver inte vara ett lag, man behöver inget gym, man kan träna själv och direkt från ytterdörren. Är det tidseffektivt, nja, kanske hyfsat och det beror ju på vad man jämför med. Eftersom man kan börja direkt från ytterdörren är det ju tidseffektivt men långpassen tar ju tid såklart, men det finns ju inte så mycket för och efterarbete. Och nu finns det också en undersökning som visar att det är ungefär lika effektivt ur kaloriförbrukningssynpunkt som längdskidåkning och det är ju inte dåligt. Kolla på hälsoindexet som Zmarta har gjort för olika aktiviteter där också Squash ligger högt upp. Att Squash ligger högt upp tycker jag också kan vara en indikation på att intervallträning med korta intervaller har en hög kaloriförbrukning. Detta innebär ju att vi kan få väldigt bra effekt på kort tid ur kaloriförbränningssynpunkt med hjälp av våra korta intervaller vilket då också betyder att effektiv träning inte behöver ta så lång tid. Sen är det ju också så att man blir bra på det man tränar och vill man bli bra på att springa långt och/eller länge så måste man träna på det.

I undersökningen som Zmarta har gjort så har de också tagit upp vilka kostnader som finns för avgifter, utrustning, kläder och lektioner om man är nyfiken på det också. För mig var det roligast att titta på kaloriförbrukningen jämfört med andra aktiviteter.

Share Button