Imorgon är det 3 veckor sen ”kraschen” i Boston Marathon. Krasch kanske är ett hårt ord tycker någon, men nja, det kändes lite så och när man ser andra missar sitt pers på maran med 2 minuter och kallar det för ”katastrof” så kan mitt 45 minuter över pers få kallas för ”krasch”.

Jag har haft svårt med andningen, kämpat lite med den, varit hos naprapat-Mats och fått hjälp. Sen är det ju lite svårt att veta hur det går eftersom det märks först när farten/pulsen går upp lite, så att bara springa en lätt joggingrunda funkar även om andningen inte är bra. Idag när det var ett helt vanligt långpass med TSM som bara skulle gå i marschfart och ”bara” var 29 km så tänkte jag att jag måste testa.Vi var ett gäng ledare så om jag skulle behöva kliva av skulle det inte göra så mycket.

Vi rullade iväg i sommarvärmen men hade en runda där vi fick en hel del skugga och jag kände mig rätt klädd med shorts och t-shirt. Vi hittade vår marschfart på 4.40 min/km och rullade på jämnt och fint. Kändes lite konstigt första 10 minuterna, men det var nog den där känslan som kan infinna sig när det känns som man inte sprungit på ett tag, men det gick ju över. Sen var det bara att rulla med, jag hade en köplats, dvs där bak i gruppen så det var verkligen bara att rulla med. Farten kändes lugn, jag blev inte svettig i tröjan och var inte i något större behov av vatten, även om jag hade vatten med mig som jag också drack. Efter ett par mil kom vi till en ganska ordentlig uppförsbacke och där kände jag att pulsen gick upp ordentligt och lite av den där känslan av att inte få tillräckligt med luft och behöva chippa efter andan kom tillbaka. Inte bra eller skönt såklart, men ett par minuter efter backen var allt som vanligt igen. Så på det stora hela så är jag nöjd, det blev ett okej långpass med TSM. Men det finns lite bekymmer kvar och tyvärr lär väl det visa sig ännu tydligare när det inte är marschfart jag ska springa i utan fortare än så, helst.

Garmin tidsprognos 160608

Hej kära Garmin! Jag gillar dig, men inte tiderna du estimerar för mig på Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon!

Share Button