Mer eller mindre kommer jag nog alltid bli påmind om bombattackerna mot Boston Marathon i samband med att det är just Boston Marathon. Det märks också i sociala medier och i år är det exakt 3 år sedan just den här dagen med resan till Boston Marathon 2016. Det är också ofta så att när samtalsämnet Boston Marathon kommer upp i någon form av nya bekantskaper så kommer frågan om jag var där just det året 2013 och det var jag ju. Det är många minnen och bilder som ligger kvar i huvudet från det året och här hittar du en del av det som skrevs på bloggen då. Men även ett år efter, vid Boston Marathon 2014, blev det stor uppståndelse. Då ville ännu fler springa Boston Marathon och arrangörerna utökade till en fjärde startvåg och så har det varit sen dess. Säkerheten ökade och TV4 intervjuade mig i Boston och Sveriges Radio intervjuade mig innan loppet 2014, på årsdagen av bombattackerna.

Men det är alltid med glädje jag åker till Boston och Boston Marathon. Jag gillar Boston som en liten pittoresk amerikansk storstad där alla är glada och stolta över sitt genuina marathonlopp. Jag tror också att Boston Marathon har blivit lite mer känt och attraktivt för svenskar att springa och jag tycker mig höra att alla som springer loppet är väldigt nöjda. Nöjda med sin resa och loppet som sådant i alla fall, löparnas egna önskemål på sin prestation kan ju variera, men det är ju en annan sak. Jag tror också att Boston Marathon har blivit en spännande resa för löpare i takt med att det blivit populärare att kombinera löpning med en resa och det är inte ovanligt att svenskar kombinerar Boston Marathon med lite semester och kanske shopping i världens huvudstad, som jag brukar kalla New York. Och det stämmer även för mig, de flesta gångerna jag sprungit Boston Marathon har det varit i kombination med en sväng till New York, staden man inte fåt nog av. Men jag har också varit i Karibien och i Los Angeles på östkusten i samband med resan till Boston. Och även i år blir det en klassisk resrutt med 3 nätter i Boston och därefter 4 nätter i New York. Häng med!
Snabba Fötter KLM Boston Marathon

Skönt med extra benutrymme i Economy Comfort!

Share Button