Imorgon är det dags, starten i Two Oceans Marathon går om drygt 9 timmar. Känslorna är många och av väldigt olika karaktär.

Mitt samarbete med KLM har gett mig möjligheten att tänka på lopp som detta och se möjligheten att få delta och det är jag väldigt tacksam för. Men möjligheten hade ju funnits i alla fall, så samarbetet har även öppnat nya tankar och möjligheter. Och att resa till ett spännande land som Sydafrika har redan efter några dagar varit fantastiskt på många sätt, en del är som hemma men mycket är också väldigt annorlunda och jag blir nyfiken på att lära mig mer.

När det gäller själva loppet som är på 56 km och med en hel del väldigt tuffa partier så har det också funnits olika tankar och de har faktiskt varierat under tidens gång fram tills nu. Att det ska bli ett lopp i form av ”just for fun” har jag tänkt hela tiden och det har på ett sätt varit skönt att det inte är en exakt maratondistans så att jag eller andra kan ha åsikter om min tid och prestation. Så att det är ”lite” längre har inte varit en stor grej egentligen, jag har sprungit längre än maraton tidigare. Istället har tankarna varit på att jag kommer hålla på längre tid än jag är van vid och hur kommer det då gå med mitt energiintag, kommer jag att få soppatorsk, osv.

Men nu när det är dagen innan så har tankarna svängt lite. Nu tänker jag mer på detaljer som hur går det att komma till start och hur fungerar det där, hur kommer vädret att påverka mig innan och under loppet men en fundering också finns är vilka som egentligen kommer vara med och springa loppet. Är det ungefär som i andra lopp i världen eller är det så att ett lopp i Afrika har väldigt många snabbare löpare eller är det ett lopp många vill springa för att göra det som jag, ”just for fun”? Det återstår att se imorgon, men jag tror faktiskt på det sistnämnda.

Cape town snabbafotter IMG_2387

Share Button