Vi kom till Kapstaden sent i måndags kväll och loppet är inte förrän på lördag. Det var alltså i väldigt god tid, inte minst eftersom det inte blir någon större jetlag, tidsskillnaden är bara en timme. Men detta är ju inte enbart en resa för att springa ett lopp, det är ju också en resa för att upptäcka och njuta av Kapstaden, ett väldigt häftigt ställe som jag kommer berätta mer om senare när jag samlat på mig lite mer intryck. Men med många dagar kvar till loppet blir det ju lätt så att man nästan glömmer av det lite, man tänker liksom inte på det hela tiden och helt plötsligt sitter man och dricker vin mitt på dagen. Ja, jag kan faktiskt också göra det, inga problem.

Men idag började vi dagen med att upptäcka kustremsan från Camps Bay där vi bor, in till de centrala delarna av Kapstaden, down town och där blev det naturligtvis också ett besök på expon (mässan) som öppnade idag. Det är svårt att ta in att det faktiskt är så många som 27 000 anmälda till de två längre loppen men på expon började det märkas lite. Expon fungerade bra och allt var ganska likt som på andra stora lopp i världen. Nummerlappsupphämtning, check på att chipet funkar, besök hos adidas (som är sponsor till loppet) och vidare ut till mässgolvet och alla de andra som ställde ut. En del märken kände man igen, men mycket var också nytt. Jag gick mer in för att insupa atmosfären och göra det jag behövde än att verkligen vara nyfiken på allt möjligt som fanns där. Och totalt sett gick det ganska bra, känslan av att det är lopp på gång infann sig, men denna gången på ett lite annorlunda sätt. Detta är ett kuperat ultralopp på 56 km och alltså inte i närheten av de ”snabba” marorna man kanske springer ibland som gör att det är lättare att jämföra sina tider med vad man gjort tidigare. Här handlar det lika mycket om en spännande nervositet om hur det kommer vara att springa 56 km, eventuellt i lite varmare än vad jag önskar och är van vid och det kommer ju framförallt vara så att det kommer ta mycket längre tid och hur kommer det då gå med energin i kroppen. Många frågor som förhoppningsvis får ett svar på lördag.

Kapstaden Two oceans marathon IMG_0083

Kapstaden Two oceans marathon IMG_0088

Kapstaden Two oceans marathon IMG_0086

Share Button