Under 3 veckor så är temat ”Starka seniorer” här i Portugal där Friskis & Svettis samarbetar med Springtime. Det är en härlig stämning dessa veckorna och många deltagare har varit med på resan i flera år och en del känner varandra sedan tidigare läger.

Viljan att testa nya grejer, från nya typer av träningspass till att börja springa finns där och är lika stor som vid andra temaveckor. Och det är något jag själv kan hålla med om, jag brukar säga att hemma är jag skitdålig på att prova nya pass men här är det lättare till att man provar något nytt. Och att få möjligheten att inspirera och motivera någon att börja ta sina första stapplande löpsteg på väldigt många år, det är ganska häftigt och deltagarna är väldigt nöjda efteråt också.

En annan sak som jag märkt skillnad på är föreläsningarna som finns att ta del av på en del kvällar. Flera gånger, oavsett vad temat på föreläsningen egentligen var, så finns det ett genomgående budskap om att träning och motion i någon form är bra även för äldre och även vad som händer med musklerna när man blir äldre, osv. Men då säger man också, ”men det har ni ju redan koll på, för ni är ju här” och på ett sätt är det ju precis så. Egentligen skulle ju detta budskap gå ut till alla de som inte är här och även till oss något yngre så vi förstår hur viktigt det är att träna på, det har vi nytta av när vi blir äldre. Man kan ju nästan se det som ett pensionssparande, det är lika bra att börja i tid och låta träningen följa med upp genom åren.

IMG_3928

Vill du också träna här? Häng med på Springtimes resor till Monte Gordo!

Share Button