Jag kallar mig inte sjuk, men förkyld har jag känt mig några dagar, lite till och från sådär som det brukar vara. Jag är i Åre och laddar för att vara okej imorgon när det kommer upp en skidåkare som vill hänga i backen. Men tills dess väljer jag att ta det lugnt och vila – och det är helt okej!

Jag hör ofta de som jagar sina träningspass, som jagar sin veckomängd, som vill följa sitt schema till varje pris. Och detta är ibland även när de inte borde träna, t ex för att de är förkylda. Dels kan det ju vara farligt och träningen ger kanske ingen positiv effekt, snarare negativ om det innebär att kroppen bryts ner ännu mer och det tar ännu längre tid innan innan man blir frisk och kan träna på ett bra sätt igen. Så våga vila, det gör inget om du inte får ihop dina träningspass eller din veckomängd, alternativet kanske är ännu värre. Utgå från de förutsättningar som gäller och gör det bästa av det.

snabbafotter åre IMG_9120

Share Button