Nu skulle man kunna säga att tävlingssäsongen för 2016 är igång, nu när Winter Run Stockholm har varit och förra helgen var det i Göteborg. Jag sprang tillsammans med 6 grymma löpare i ett lag för Craft Sportswear. Det var ett bra arrangemang uppe på Skansen och under loppets gång och så här i efterhand har lite olika tankar flugit förbi huvudet.

Jag och Adam bestämde oss i startfållan att vi skulle springa tillsammans och ta det lugnt. Det passade oss båda bra och vi hann springa och snacka utmed banan. Det blev en annan upplevelse av loppet när det inte var fullt ös och press på prestation. Skönt och behagligt och det kändes som att det borde man kanske göra i fler lopp, för det är ju faktiskt helt okej att ta det lugnt ibland. Jag tror också att det vore sunt för nu när tävlingssäsongen drar igång så kommer också pressen att prestera igen och oftast är ju pressen störst från oss själva. Och det kanske bidrar till att en del inte vill eller vågar vara med trots att de kanske hade gillat upplevelsen. Det kanske skulle varit lopp utan tidtagning och där man fick starta när man ville under 5 minuter eller liknande, på något sätt så att tiden inte blir något att jaga.

Vad snabbt ett millopp är över var också något jag reflekterade över. Vi kom dit knappt en timme innan start, snackade lite skit, värmde upp, sprang loppet och samlade ihop oss lite kort över en dricka och sen gick vi hemåt och då kändes det som det redan var ganska tomt på folk. Den här typen av arrangemang är alltså över på 2-3 timmar känns det som. Det är liksom inte som ett större arrangemang som kan ha aktiviteter under mycket längre tid. Den här insikten kanske mest för mig själv att jag inte springer så många lopp av den här storleken.

Men det är ändå kul att säsongen drar igång lite lätt. Där var ju mycket folk och ett bra arrangemang och det kan säkert växa till nästa år. Det var också mycket bättre att ha det på Skansen jämfört med Tantolunden som förra året. Och med så mycket löpare som ville vara med på detta i januari så kan vi nog tänka oss att det kommer vara mycket löpare ute och träna framöver, inte minst om det nu fortsätter att vara snöfritt i Stockholm.

Winter Run Stockholm Craft

Nöjda löpare efter Winter Run Stockholm!

Share Button