Jag är kvar i Åre några dagar till. Men just nu är det väldigt kallt, just nu står termometern på 18-19 minusgrader. Det är helt enkelt för kallt för min smak att springa utomhus och jag har ingen tillgång till löpband. Men vi var ute och sprang någon gång, men jag hade inga metalldubb på skorna så jag halkade omkull på isen. Så det har mest blivit längdskidåkning i Björnen och det har gått ganska bra. Bra spår och bara för mycket folk någon enstaka gång. Det glider på bra och med lite valla under skidorna går det ganska bra att komma upp också, i de få backarna som finns på spåret i Björnen.

Jag tycker längdskidåkning kan vara ett bra komplement till löpningen under vintern. Det är ju samma kyla, men isen på asfalten blir ju inget problem när man åker längd i spår av snö. Jag märker också att benen klarar sig bra men armarna är inte lika starka vilket är helt naturligt för mig som löpare. Jag har hört att det är bra att ha lite överkropp för längdskidåkningen också och där kunde det också varit lite bättre. Men som sagt, jag är nog mest löpare.

snabbafotter längdskidåkning björnen IMG_5377

Share Button