Jag är uppe i Åre igen, det är ju snart nyår och då har jag mitt vanliga nyårsjobb som pyrotekniker här igen. Jag pratar sällan om det här i bloggen om löpning men jag jobbar som pyrotekniker också och skjuter flera stora professionella fyrverkerier varje år. Nu har du ju kommit lite snö även i södra Sverige men här har varit lite snö ett tag, inte mycket, men det är i alla fall vitt på marken. Och det går utmärkt att åka längdskidor också och det gjorde vi idag. Längdåkningen känns i alla fall lite mer likt löpningen jämfört med skidåkningen utför, även om utförsåkning kan kännas grymt i låren.

Vid Lucia tog vi en kort sväng uppe i Åre Björnen men idag tog vi oss en bit bort från Åre, till en liten by som heter Edsåsdalen. Ett elljusspår på 3,5 km åkte jag runt 3 varv så en mil blev det i alla fall. För eliten går det ju snabbare att åka längdskidor än att springa, men jag springer snabbare än jag åker längdskidor, i alla fall om det är upp till en mara. Men det är lite kul och man känner att armarna är så gott som oanvända. :-)

Den här västen är förresten superbra, heter Insulation Vest och kommer från Craft Sportswear!

IMG_0164

Share Button